Roland DG benadrukt waarde en flexibiliteit van digitaal ontwerpen van juwelen tijdens Inhorgenta

Roland DG zal zijn oplossingen voor het digitaal ontwerpen van juwelen voorstellen tijdens de Inhorgenta vakbeurs in München (Duitsland). Het bedrijf zal een graveermachine, metaalprinttoestel, 3D-scanner en modelleerapparaat demonstreren, waarmee ontwerpers mooie op maat gemaakte juwelen kunnen creëren.

Roland DG werkt al jaren aan de creatie van toegevoegde waarde voor zijn klanten in verschillende productsegmenten. Het bedrijf is actief in LFP-printers, snijplotters, 3D-scanners, 3D-modelleertoestellen en graveermachines. Tijdens Inhorgenta 2008 zal Roland DG haar oplossingen voor het digitaal ontwerpen van juwelen voorstellen. Met haar assortiment van digitale modelleertoestellen, meerbepaald met de JWX-10, heeft Roland DG de kunst van het digitaal aanmaken van juwelen naar een hoger niveau getild. De JWX-10 is het eerste toestel dat Roland speciaal ontwikkelde voor de juwelenmarkt. Na het scannen van een oorbel, een hangertje of een ring kunnen ontwerpers gemakkelijk via de bijhorende software bewerkingen doen en wijzigingen aanbrengen aan het oorspronkelijke ontwerp. Als ze tevreden zijn met het resultaat, kunnen de ontwerpers een wassen model uitfrezen, dat ze kunnen presenteren aan hun klant. De Roland-software maakt het bovendien mogelijk om op vraag van de klant tekst of tekeningen toe te voegen, om zo unieke, gepersonaliseerde juwelen te maken.

Het concept van digitaal juweelontwerpen zal gedemonstreerd worden met twee JWX-10 modelleertoestellen. Eén JWX-10 zal voorgesteld worden met het nieuwe ringklemsysteem, de andere met het klemsysteem voor hangertjes. Daarnaast stelt Roland DG de MPX-metaalprinters voor, die gebruikt worden om pennen, hangertjes, zippo’s… te beprinten. Deze apparaten zijn uiterst geschikt om gouden en zilveren hangertjes te bewerken, omdat de printer een impact heeft op het plaatje, maar geen waardevol goud of zilver wegneemt (zoals graveermachines doen). Ook zal Roland haar EGX-350 graveerdtoestel presenteren. Dit apparaat zal tijdens de beurs hangertjes graveren uit metalen platen.

Alle machines worden voorgesteld samen met de bijhorende gebruiksvriendelijke software.

Inhorgenta 2008 is de 35ste editie van de internationale vakbeurs voor horloges, klokken, juwelen, waardevolle stenen, parels en technologie. De beurs vindt plaats van 15 tot 18 februari in het nieuwe beurzencentrum in München, Duitsland.

U vindt Roland DG op stand nummer A2.628.