Roland DG Benelux breidt uit

Roland DG Benelux heeft de leiding gekregen over Hongarije, Roemenië en Moldavië. Concreet betekent dit dat het bedrijf, met hoofdkantoor in België, nu verantwoordelijk is voor de verkoop en service in deze landen. Vanuit de regionale afdeling in Boedapest worden locale acties opgezet.

Hongarije, Roemenië en Moldavië waren aanvankelijk de verantwoordelijkheid van Roland East Europe in Boedapest. Roland East Europe combineerde nog steeds de twee bedrijfstakken van Roland: het muziekgebeuren en de Digital Group. Om meer focus te kunnen leggen op de service en verkoop van de producten van de Digital Group werd deze afdeling overgedragen aan Roland DG Benelux.

De afdeling van Roland DG Benelux in Boedapest zal verder uitgebouwd worden tot een plaats waar geautoriseerde dealers samen met hun eindeklanten de Roland DG-toestellen kunnen bekijken en uittesten. Verder zal er hier op korte termijn een Creative Center komen. In het Creative Center zullen allerlei toepassingen getoond worden die met de toestellen van Roland DG gemaakt worden.

Alle bestaande dealers in Hongarije en Roemenië worden behouden. Zij kunnen rekenen op ondersteuning van het Hongaars kantoor en het hoofdbureau van Roland DG Benelux om hun verkoop en klantenservice te optimaliseren.

Naast deze drie nieuwe landen, is Roland DG Benelux verantwoordelijk voor België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Slowakije. Roland DG verkoopt grootformaatprinters, snijplotters, graveertoestellen, metaalprinters, freesmachines en laserscanners. Ook inkt, printmedia en software behoren tot het productgamma.