Roland DG Benelux maakt finalisten van CREATIVE AWARDS bekend

Race Spirit Gmbh & Co. KG, uitgeroepen tot Regionale winnaar Centraal-Europa/DACH-regio en PK Plus BV, uitgeroepen tot Regionale winnaar Centraal-Europa/Winnaar andere landen.
Veertien regionale winnaars reizen af naar Japan om mee te dingen naar de hoofdprijs, gekozen uit honderden deelnemers en meer dan 1.100 inzendingen van over de hele wereld.

Roland DG Benelux is verheugd de Regional Award- topwinnaars van de ROLAND CREATIVE AWARDS - haar internationale ontwerpwedstrijd - bekend te maken, alsook de ontvangers van de eervolle vermelding en van de People's Choice Award in januari voor de regio Centraal Europa. Alle winnende inzendingen worden beloond met een prijs en een erkenning. De eindwinnaar in elke regio gaat naar Japan om mee te dingen naar de internationale hoofdprijs, een Roland-machine naar keuze.

 "De Roland Creative Awards brengen hulde aan de visie van onze oprichter om digitale technologie aan te wenden om verbeelding om te zetten in realiteit," zegt Eli Keersmaekers, CEO van Roland DG Benelux. "We zien het als een grote eer dat honderden creatieve professionals van over heel de wereld hun werk met ons gedeeld hebben. Dit heeft zich vertaald in meer dan 1.100 inzendingen. Ik kijk er enorm naar uit om de internationale winnaar van de hoofdprijs te mogen feliciteren tijdens de viering van onze 30e verjaardag in april aanstaande."

Uit de internationale deelnemers werden 14 Regional Award-winnaars gekozen; zij vertegenwoordigen de beste inzendingen uit meer dan 120 landen. Elk van hen krijgt in april een trip naar Japan cadeau voor de viering van de 30e verjaardag van Roland en om mee te dingen naar de hoofdprijs: een VersaCAMM VS metalen inktjetprinter/snijplotter, een EGX-360 graveermachine, een JWX-30-toestel voor het maken van juwelenmodellen of een MDX-40A freesmachine.

Naast deze eerste prijzen werden in elke regio ook eervolle vermeldingen en People's Choice awards uitgereikt. Op www.rolandcreativeawards.com is een galerij te zien van alle winnende inzendingen van over heel de wereld, waaronder deze topwinnaars uit Centraal Europa:

 

Winnaars van Regional Award

Race Spirit Gmbh & Co. KG Winnaar Centraal-Europa/DACH-regio

Titel van inzending:  BMW 17th Art CAr

PK Plus BV uitgeroepen tot Regionale winnaar Centraal-Europa/ Winnaar andere landen  

Titel van inzending: Puzzle DeltaProgram

 

Winnaars van een eervolle vermelding

Geschützte Werkstätten - Integrative Betriebe Salzburg

Titel van inzending:  3D-Flowerpower

Bedrijfsnaam: XGI bvba

Titel van inzending: Ductrunner prototyping

 

Winnaars maandelijkse People's Choice Award

Verkozen bij stemming door bezoekers van de website

Bedrijfsnaam: Goudsmidatelier Marcel Jaasma

Titel van inzending: Twins

 

"De XC-540 is een fantastische printer. De printer is betrouwbaar en geeft altijd nauwkeurige resultaten. Het was ook de enige printer die voldeed aan de eisen van Jeff Koons", - Wolfgang Schmid.

 

"De printer is zo gemakkelijk in het gebruik dat als ik mijn moeder ermee zou laten werken, ze er ook een printje zou uitkrijgen." - Bas Schuring

 

Moederbedrijf Roland DG viert wereldwijd haar 30e verjaardag. De ROLAND CREATIVE AWARDS werden in september 2011 in het leven geroepen om de Roland-gemeenschap samen te brengen en het beste wat Roland-bedrijven in hun mars hebben, onder de aandacht te brengen. De wedstrijd, waar tot 29 januari op kon worden ingetekend, nodigde gebruikers van Roland-apparatuur van over heel de wereld uit om hun beste werk in te dienen dat vervaardigd werd met de grootformaatprinters, vinylsnijplotters, graveermachines, 3D-freesmachines en andere productiewerktuigen van het bedrijf. De inzendingen betroffen zowel industrieën als toepassingen en gingen van verkeersborden, spandoeken en voertuigverpakkingen tot gepersonaliseerde accessoires, juweelontwerpen en gedecoreerde kleding.

 

De laatste juryronde voor de ROLAND CREATIVE AWARDS wordt gehouden tijdens de viering van de 30e verjaardag van het bedrijf in april op het internationale hoofdkwartier van Roland DG in het Japanse Hamamatsu.

 

Roland DG Benelux

Voor meer informatie over Roland-producten kunt u bellen naar het nummer +3214.57.59.11 of een bezoek brengen aan onze website op www.rolanddg.be.