Roland DG blikt terug op een geslaagde drupa

Drupa werd een schot in de roos voor Roland DG. De vierjaarlijkse beurs lokte in totaal rond de 391.000 bezoekers van over de hele wereld. Velen onder hen waren geïnteresseerd in de toestellen en toepassingen die Roland DG op haar stand presenteerde. Vooral over de XC-540 printer/snijplotter met witte inkt kreeg de firma veel vragen.

Van 29 mei tot 11 juni vond in Düsseldorf in Duitsland de vakbeurs drupa plaats. De beurs was heel internationaal gericht, wat een groot pluspunt was voor het moederbedrijf van Roland DG in Japan. Het aantal bezoekers dat geïnteresseerd was in de toepassingen en oplossingen die het bedrijf presenteerde op haar stand, bleek veel groter dan verwacht. De interesse kwam zowel uit gevestigde economische landen als uit de opkomende markten. Roland DG is dus erg tevreden over de behaalde resultaten.

Vele bezoekers hadden grote belangstelling voor de XC-540 printer/snijplotter, die sinds enkele maanden ook beschikbaar is met witte inkt. Heel wat mensen zagen de mogelijkheden van de witte inkt in de verpakkings-, etiketten- en raamdecoratiebranche. Roland DG zal de oplossingen voor dit vakgebied in de nabije toekomst nog verder uitwerken.

Daarnaast hadden vele bezoekers aandacht voor de toepassingen die in een Gallery werden getoond. Net zoals tijdens Fespa Digital eerder dit jaar, stonden bezoekers versteld van de veelzijdigheid van de toepassingen van digitaal printen en snijden. Vooral de gewrapte piano, die in het midden van de stand te bewonderen was, bleek een echte publieksmagneet.