Roland DG blikt terug op meest succesvolle drupa ooit

De Roland DG-stand op drupa 2016 bood bezoekers een reis vol ontdekkingen. Meer bezoekers dan ooit tevoren ontdekten de opwindende nieuwe digitale printopportuniteiten van 's werelds grootste producent van grootformaatprinters voor de duurzame grafische sector*.

img_rij_drupa16.jpg

Twee prestigieuze EDP-Awards

Roland DG toonde er het ongelooflijke winstgevende potentieel van haar laatste nieuwe technologieën voor duurzame grootformaat eco-solvent-, sublimatie- en UV-LED-inkjetprint-oplossingen. Het zette het congres stevig in met twee prestigieuze EDP-Awards: eentje voor ‘Beste grootformaat print- en snij-oplossing’ voor het gamma TrueVIS VG en ‘Beste grootformaat roll-to-roll printer tot 170 cm’ voor de SOLJET EJ-640.

Gillian Montanaro, Head of Marketing, Roland DG EMEA: "Bij Roland DG zijn we onafgebroken op zoek om de grenzen te verleggen van het digitaal grootformaat printen. Deze EDP-Awards zijn een bevestiging van ons engagement om onze klanten enkel de beste oplossingen te bieden en een toonbeeld van hoe Roland-technologie een topcombinatie van kwaliteit, betrouwbaarheid en return on investment garandeert. We zijn enorm blij met de interesse die onze bezoekers op drupa hadden. Het uitgebreide scala aan toepassingen dat we toonden, sprak tot ieders verbeelding. Maar het was vooral inspirerend om met zoveel mensen te spreken over de manier waarop ze grootformaat digitaal printen in hun bestaande printbusiness zouden kunnen opnemen."

Een gloednieuwe gids

In deze hele opzet rond ontdekking hadden commerciële printondernemingen bovendien de kans om wat dieper in te gaan op de aanzienlijke voordelen van grootformaat digitaal printen dankzij een gratis exemplaar van onze gloednieuwe gids: ‘Discover Digital Print Opportunities: A Fast Track Guide For Entrepreneurial Commercial Print Businesses’. Deze gids, die binnenkort via download beschikbaar zal zijn op de website van Roland DG (www.rolanddg.eu), bevat ook inspirerende verhalen uit de praktijk van commerciële printbedrijven die hun output al hebben gediversifieerd door digitale print in hun onderneming te integreren.

De Roland Photo Booth toont VersaUV-gamma UV-LED-printers

Honderden bezoekers grepen bovendien de kans om het indrukwekkende VersaUV-gamma UV-LED-printers van Roland aan het werk te zien aan de Roland Photo Booth. Bezoekers lieten zich fotograferen met een attribuut naar keuze, allemaal geproduceerd met Roland-technologie, en zagen daarna hoe hun afbeelding in real time met een VersaUV LEF-20 direct-to-object printer werd geprint op een puzzel die ze als aandenken aan hun bezoek meekregen. Gillian Montanaro: "De respons op het VersaUV-gamma en in het bijzonder op ons nieuwste, grootste en snelste model, de LEF-300, was fantastisch. We zien dat commerciële printbedrijven ook uitbreiding zoeken naar digitaal maatwerk en personalisering, hetgeen aantoont hoe erg de sector de afgelopen jaren is geëvolueerd en dat digitaal printen een schitterende toekomst wacht." Het VersaUV-gamma print rechtstreeks op een enorme waaier aan substraten en objecten voor efficiënt maatwerk van merkartikelen, industriële producten, productprototypes en zoveel meer.

Voor ieder wat wils

Een andere beleving die vele bezoekers naar de Roland DG-stand bracht, was een 360° virtuele tour van Rolands hoofdzetel en fabriek in het Japanse Hamamatsu. Bezoekers waren in een oogwenk bij de productielijn die de recent gelanceerde TrueVIS VG printer/snijplotter bouwt en zagen zo met eigen ogen hoeveel zorg en precisie er wordt besteed aan elk Roland-toestel. Wie geïnteresseerd was in sublimatieoplossingen voor soft signage, sportkledij, mode en huisdecoratie werd evenmin teleurgesteld: op de eerste dag van drupa lanceerde Roland DG gloednieuwe fluo-inkten specifiek voor de Texart XT-640 en RT-640 grootformaat sublimatieprinters. De nieuwe inkten, Fluorescent Pink (FP) en Fluorescent Yellow (FY) kunnen gecombineerd worden met de Roland DG Texart-inktkleuren om honderden levendige, fluorescerende tinten te produceren en het aantal mogelijkheden voor textielprinten sterk te verhogen voor Roland-gebruikers.

Ons doel voor drupa

Gillian Montanaro: "Ons doel voor drupa was om bestaande klanten en mensen die het Roland DG-merk niet kennen, inspiratie en advies te bieden, aangevuld met een uitgebreid gamma hoogkwalitatieve technologie voor digitaal grootformaat printen. Dat alles om hen bij te staan om hun business uit te breiden en de toekomst ervan vorm te geven. We kijken er enorm naar uit om deze gesprekken verder te zetten en die relaties in de komende weken en maanden verder uit te bouwen."

 

*Bron: InfoTrends 2015 Quarterly Wide-Format Tracking Shipping report