Roland DG blikt vooruit naar Baselworld

Van 26 maart tot 2 april vindt Baselworld plaats. Tijdens deze internationale beurs voor de juwelen- en horlogemarkt zal Roland DG haar oplossingen voor het digitaal ontwerpen en personaliseren van juwelen tonen. Op haar stand in hal 3U (J-34) zal het bedrijf haar nieuwste graveertoestel, de JWX-modelleertoestellen en MPX-metaalprinters uitgebreid voorstellen. Veel aandacht gaat hierbij uit naar de toepassingen voor de juwelenmarkt.

 

Digitaal ontwerp

 

De JWX-30 en JWX-10 zijn modelleertoestellen die speciaal voor de juwelenmarkt werden ontwikkeld. Met deze toestellen kunnen op een heel eenvoudige en daarenboven nauwkeurige manier wassen modellen van juwelen geproduceerd worden. De JWX-30 wordt geleverd met Roland JewelStudio-software, waarmee snel en intuïtief digitale ontwerpen gemaakt kunnen worden, zonder de juweelontwerper te beperken in zijn creativiteit. Ook is het mogelijk handgemaakte schetsen in de software laden. Tijdens de beurs zal Roland DG deze toestellen en de software uitgereid bespreken en demonstreren.

 

Personalisatie

 

Voor de personalisatie van juwelen en accessoires beschikt Roland DG over twee productreeksen: de graveertoestellen en de metaalprinters. Bij de graveertoestellen wordt de nieuwe EGX-360 in de spotlight gezet. Dit is de perfecte machine om geschenken en juwelen een persoonlijke toets te geven. Voorbeelden hiervan zijn ringen, horloges, klokken, flacons en juwelendoosjes. Ook het graveren van glaswerk is mogelijk met dit toestel. De EGX-360 wordt geleverd met eenvoudig te gebruiken software, die een hele reeks creatieve functies, zoals V-Carving, omvat. Dankzij deze functie is het mogelijk gravures te produceren die voor echt handwerk kunnen doorgaan. Verder biedt Roland Engrave Studio de mogelijkheid eerst een preview of een digitale simulatie te maken, waardoor kostelijke fouten vermeden worden.

Op vlak van metaalprinten zal de werking van de MPX-80 en MPX-70 worden gedemonstreerd. Deze toestellen “printen” teksten, logo’s, foto’s en illustraties op een reeks voorwerpen, zoals hangertjes en souvenirs. Omdat er geen materiaal wordt verwijderd is het uitermate geschikt voor de personalisatie van edele metalen zoals goud en zilver.