Roland DG breidt fabriek in Miyakoda uit

Roland DG Corporation kondigt aan dat de uitbreidingswerken van de fabriek in Miyakoda (Japan) rond zijn. In deze fabriek worden ondermeer de succesvolle Large Format printers van Roland geproduceerd.

Roland DG ging in maart 2008 van start met de uitbreidingswerken van de fabriek in Miyakoda en voltooide deze – volgens plan – in november van hetzelfde jaar. Op 1 december werden de nieuwe gebouwen in gebruikt genomen. De verschillende magazijnen met onderdelen, verpakkingsmateriaal en afgewerkte producten konden dankzij de uitbreiding ondergebracht worden in de fabriek. Zo werden alle aspecten van het productieproces - waardonder aankoop, productie, verpakking en verzending - op één plaats samengebracht.

De uitgebreide fabriek optimaliseert de mogelijkheden van de ‘D-shop’-technologie van Roland. Dit is de nieuwste generatie van Roland DG’s Digital Yatai-productietechnologie. Digital Yatai houdt in dat één persoon een toestel volledig assembleert en dit met behulp van een computer. Deze productiemethode heeft als voordeel dat menselijke fouten worden uitgeschakeld en dat er gemakkelijk op veranderingen van markttrends kan worden ingespeeld. Dankzij de uitbreiding van de fabriek worden tijdverlies en kosten die gepaard gaan met het transport van onderdelen van externe magazijnen naar de fabriek geëlimineerd.

Roland DG blijft steeds zoeken naar mogelijkheden om het D-shop-productieproces te stroomlijnen. Zo werden er nieuwe technologieën geïmplementeerd die een aantal eenvoudige montagetaken automatiseren, waardoor werknemers zich kunnen focussen op meer complexe taken. Op die manier spaart de D-shop-technologie montagetijd en –ruimte uit. Bovendien werd er een aparte ruimte ingericht waar de geautomatiseerde taken in werden ondergebracht. Dit garandeert een nette productieomgeving.

De aanbouw van de fabriek werd ontworpen met het oog op het verder terugdringen van de ecologische voetafdruk van het bedrijf en het beschermen van de werknemers en de apparatuur bij aardbevingen. Om energie te besparen werd gezorgd voor een optimale isolatie en idem airconditioningsysteem. Samen met de eliminatie van het transport tussen magazijnen, zorgen deze maatregelen ervoor dat de CO2-uitstoot van het bedrijf daalt met 40 ton per jaar. Daarnaast is de volledige fabriek gebouwd in overeenstemming met strikte veiligheidsreglementeringen voor aardbevingen. Op die manier wil het bedrijf de veiligheid van werknemers en de omgeving waarborgen en continuïteit van de productie garanderen.

Roland DG zal ook in de toekomst blijven werken aan de verbetering van de efficiëntie van haar productieproces en aan de uitbreiding van haar productiecapaciteit.