Roland DG breidt zijn VersaUV-lijn uit met een grotere UV-vlakbedprinter

Roland DG introduceert de VersaUV LEF-20, de nieuwste aanwinst in zijn lijn van vlakbed UV-printers. De LEF-20 combineert bekroonde printtechnologie met een nieuw, nog krachtiger LED-droogsysteem, geavanceerde ECO-UV-inkt en geoptimaliseerde technologie voor printbeheer. Deze LEF-printers zijn nog productiever, leveren een uitstekende printkwaliteit en zijn eenvoudig te gebruiken door leveranciers van gepersonaliseerde promoartikelen, geschenken en prijzen. Ook voor productontwikkelaars en ondernemingen die gespecialiseerd zijn in het maken van verpakkingen en prototypes is de nieuwe LEF-20 een zeer interessant toestel.

"De revolutionaire LEF-reeks die twee jaar geleden werd voorgesteld, heeft nieuwe creatieve mogelijkheden gecreëerd voor ondernemingen die rechtstreeks op een brede waaier aan materialen printen," zegt Koji Owada, directeur Onderzoek en Ontwikkeling bij Roland DG Corp. "Nu hebben we daar nog een schepje bovenop gedaan. We hebben niet alleen het printbereik vergroot, we hebben ook een nieuw LED-droogsysteem, geavanceerde ECO-UV-inkt en geoptimaliseerde technologie voor printbeheer toegevoegd, waardoor de productiviteit en de algemene prestaties van de LEF aanzienlijk zijn verbeterd."

De LEF-20 print rechtstreeks op materialen tot 508 mm breed, 330 mm lang en 100 mm hoog. De krachtige UV-LED-lamp droogt de inkt veel sneller dan het vorige model,*1 waardoor de gebruiker meer dan twee keer zo snel kan printen in CMYK en transparante inkt. Hij kan kiezen uit 20 verschillende voorkeursinstellingen waarin hij bijvoorbeeld het printbereik en de hoogte kan opslaan. Met deze functie kunnen gebruikers de LEF-20 automatisch instellen voor de printopdrachten die ze het vaakst nodig hebben, waardoor ze kostbare tijd en arbeidskosten uitsparen.

Onder de innovatieve LED-lamp hardt de UV-inkt onmiddellijk uit. Zo kunnen gebruikers rechtstreeks printen op een brede waaier aan materialen, zoals PET, ABS, policarbonaat, TPU*2, leder en stoffen. Ook is het mogelijk rechtstreeks te printen op voorwerpen als golfballen, sleutelhangers, pennen, metalen tablet covers, smartphone-hoesjes en awards.

De LEF-20 maakt gebruik van Roland ECO-UV-inkt in CMYK, wit en transparant. Die biedt een breed kleurenspectrum, goed dekkend wit en hoogwaardige glans- en reliëfeffecten. Voor opdrachten waarbij transparante of donkere materialen moeten worden beprint, maakt de LEF-20 gebruik van witte inkt met een bijzonder hoge dichtheid en een geoptimaliseerde printtechnologie die samen zorgen voor prints die 40 % meer dekking bieden dan bij het vorige model.*1 Doorzichtige ECO-UV-inkt kan in laagjes worden aangebracht om interessante patronen en texturen te creëren met een glanzende of matte afwerking.

De LEF-20 is voorzien van een afsluitbare kap die de operator beschermt tegen UV-licht en voorkomt dat stof op het materiaal valt tijdens het printen. De tafel van de LEF-20 past de afstand tussen de printkop en het oppervlak van het te beprinten materiaal automatisch aan voor een optimale printkwaliteit.

De LEF-20 is uitgerust met de Roland VersaWorks® RIP-software voor kleurenmanagement, die dankzij zijn intuïtieve interface eenvoudig te gebruiken is en het beheer van printopdrachten een stuk eenvoudiger maakt. Met Roland VersaWorks® kan de gebruiker kiezen uit een standaardprintmodus voor het printen van kleine details en een "distance"-modus die geschikt is voor het printen op objecten met een oneffen oppervlak. Het is ook mogelijk om variabelen te printen, waardoor u geprinte objecten eenvoudig kunt personaliseren met serienummers, logo's, afbeeldingen en namen.

 

*1 De LEF-12 werd in 2011 op de markt gebracht als eerste UV-vlakbedprinter in desktop-formaat en biedt een printbereik van 305 mm breed en 280 mm lang.
*2 Thermoplastisch polyurethaan (TPU) wordt gewoonlijk gebruikt om smartphone-hoesjes te produceren.
*3 Het totale aantal inkjettoestellen dat door het bedrijf is verscheept tot 31 maart 2013.