Roland DG brengt een freesmachine voor tandheelkundigen uit, de DWX-30

Roland DG introduceert een freesmachine die speciaal ontwikkeld werd voor tandheelkundigen. Met deze uiterst functionele machine kunnen zij kostenefficiënt bruggen en kronen produceren uit zirkonium. Bruggen en kronen voor tanden worden veelal in tandheelkundige laboratoria gemaakt. Esthetische standaarden voor de tandheelkunde schrijven voor dat protheses nauw moeten aansluiten bij het natuurlijke gebit. Zirkonium (zirkoniumdioxide, ZrO2) is een ceramisch, metaalvrij materiaal met een uitstekende duurzaamheid en biocompatibiliteit. Het materiaal wordt vaak gebruikt voor tandprotheses omwille van zijn witte, doorschijnende kleur en antiallergische eigenschappen. De protheses worden gemaakt door het zirkonium te frezen in een bepaalde vorm.

Tandprotheses worden vooral in grote labo's gemaakt gezien de hoge kosten die gepaard gaan met de aanschaf van apparatuur om zirkonium uit te frezen. Dankzij de DWX-30 kunnen nu ook kleinere labo's deze taken uitvoeren tegen een betaalbare prijs.

De DWX-30 werd door Roland DG ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek binnen de tandheelkundige gemeenschap. De machine is kostenefficiënt, compact en gemakkelijk in gebruik. De DWX-30 is bovendien een open platform dat door verschillende tandheelkundige CAD/CAM-programma's ondersteund wordt.

 

Eigenschappen van de DWX-30

  • Aansturing via 4 assen (XYZ en een roterende as (A-as))
    • Materiaal kan onder een hoek van ±20 graden bewerkt worden
    • Produceert kwalitatieve kronen en bruggen
  • Wordt geleverd met een volledige klemset voor standaard formaten van zirkonium
  • Transparante capsule in het toestel die stof opvangt en verwijdert
  • Installatie en calibratie van het toestel met één muisklik
  • Desktoptoestel dat compact genoeg is voor kleine kantooromgevingen

 

Gelieve Roland DG te contacteren voor meer informatie: info@rolanddg.be of +32 14 57 59 11.