Roland DG brengt professioneel kalandersysteem op de markt

cs-64_calender2.jpgRoland DG breidt zijn Texart-sublimatieoplossingen uit met een nieuw kalandersysteem. Dankzij de CS-64 kalander worden de prints van de Texart RT-640 aan hoge snelheid gesublimeerd op tal van polyesterhoudende materialen.

De nieuwe Texart CS-64 is de perfecte aanvulling voor de sublimatieprinter die Roland DG onlangs lanceerde, de Texart RT-640. De CS-64 sublimeert de prints van de RT-640 aan hoge snelheid op tal van polyesterhoudende materialen die gebruikt worden voor vlaggen, banners, stoffen, sportkledij en ander promotiemateriaal. De CS-64 voldoet aan de strengste productievereisten en heeft een groot gebruiksgemak. Zo is de kalander geschikt voor zowel doorwinterde professionals als bedrijven die starten met sublimatieprinten.

Michel van Vliet, Business Development Manager bij Roland DG Central Europe: “De nieuwe CS-64 vormt de perfecte combinatie met onze RT-640 sublimatieprinter en Texart-inkten. Het is een pakket dat snel, betaalbaar en gebruiksvriendelijk is. De uitbreiding van het Texart-gamma met de CS-64 stelt ons in staat om de sector een totaaloplossing aan te bieden tegen een zeer scherpe prijs. Voor elk bedrijf dat wil inspelen op de steeds groeiende vraag naar geprinte textielproducten is dit een onweerstaanbaar aanbod. Bovendien is de CS-64 onmiddellijk beschikbaar in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.”

Het bedieningspaneel van de CS-64 is uiterst gebruiksvriendelijk. Ook het laden en uithalen van materialen gaat erg vlot. De CS-64 maakt gebruik van digitaal gestuurde infraroodwarmte om prints van transferpapier op stoffen te sublimeren. Dankzij een productiesnelheid van 50 m²/u en een optionele doorvoertafel is de CS-64 veelzijdig genoeg om grote printvolumes en kleine prints op voorgesneden textiel met evenveel finesse te verwerken.

De veiligheid wordt uiteraard niet over het hoofd gezien. Zo zijn er verscheidene ingebouwde voorzieningen als detectorgestuurde covers, die de operator beschermen tegen de hitte en mogelijke verwondingen. Een ander cruciaal onderdeel van de CS-64 is de hittebestendige Nomex® doorvoerband. Die is versterkt met kevlar en garandeert een constante hoge transferkwaliteit en een lange levensduur. Om dure ‘image ghosting’ fouten op stoffen te voorkomen is de CS-64 uitgerust met een ingenieus rollensysteem dat de stof na de sublimatie scheidt van het transferpapier en daarna beide componenten op hun eigen rollen opvangt.