Roland DG brengt Roland PrintStudio by Caldera uit, de nieuwste versie van de Mac OS RIP; ideaal voor veeleisende bedrijfsomgevingen

Roland DG heeft vandaag de lancering van Roland PrintStudio (RPS) by Caldera in Europa, Noord- en Zuid-Amerika aangekondigd. Het nieuwe bijgewerkte softwarepakket voor RIP en printmanagement beschikt over een heel scala aan state-of-the-art tijdbesparende tools die efficiëntie stimuleren waardoor de gebruikers van Roland DG-technologie zelfs in de drukste omgevingen nu hun printproductieprocessen zullen kunnen optimaliseren.

Roland PrintStudio by Caldera is geschikt voor de nieuwste Mac OS, is uitgerust met APPE 4 en is beschikbaar in verschillende talen. De software versnelt de beeldverwerking en verbetert de organisatie voor grootformaat bedrijven van allerlei aard. Het beschikt over een nieuw ontworpen interface, een uitgebreid kleurbeheer, een betere voorbereiding van de bestanden en razendsnelle RIP-snelheden zodat gebruikers keer op keer op tijd en conform de juiste specificaties kunnen leveren.

Valery de March, OEM Business Director bij Caldera zegt: “We zijn verheugd om verder met Roland DG samen te werken en de nieuwste versie van Roland PrintStudio by Caldera aan de sign en graphics markt te leveren. Gebruikers zullen blij zijn met de uitgebreide functies voor kleurbeheer en kunnen een onbeperkt aantal presets creëren, ze kunnen gebruik maken van de automatische functies en hot-folders en profiteren van geavanceerde tiling en nesting tools.”

Paul Willems, Hoofd van Business Development and Product Management, EMEA – “RPS beschikt over meerdere functies die voor een nauwkeurigere kleurweergave zorgen waaronder honderden spotkleuren in de Roland Color & Metallic System Libraries en ondersteuning voor RAL, HKS en Pantone® kleurstalen. Gebruikers krijgen toegang tot onze bibliotheek van mediaprofielen in het Roland Profile Center, en Roland PrintStudio maakt het mogelijk om eigen ICC profielen te creëren en biedt ondersteuning voor voordelige spectrofotometers.”

Voor drukwerk dat indruk maakt, werden geavanceerde functies voor de productie van speciale kleuren (Wh / GL / Mt) geïntroduceerd om de perfecte 'pixel to pixel'-registratie te waarborgen. Gebruikers kunnen ook gepersonaliseerde drukwerksjablonen creëren zodat ze producten kunnen maken die aan de behoeften van hun klanten voldoen.

Om bedrijven van begin tot eind te ondersteunen, heeft RPS het voor gebruikers mogelijk gemaakt om snel en accuraat het hele RIP - Print/Print en Snijproces te doorlopen. Krachtige tools zijn onder andere de contournesting om materiaalafval zoveel mogelijk te beperken en een nieuw blur & bleed-functie om het risico van witte lijnen op snijkanten weg te nemen. Voor de ondersteuning van post-productie processen kunnen gebruikers gemakkelijk specifieke markeringen voor metalen ogen toevoegen aan hun afbeelding en het hulpmiddel Application Guide kent automatisch een nummer toe aan elke tile en genereert een samenvattings-PDF voor installateurs van grootschalige afbeeldingen.

Roland PrintStudio by Caldera kan nu besteld worden of reserveer via de website een gratis demo.