Roland DG brengt twee nieuwe resins voor 3D-printers op de markt

Roland DG kondigt aan dat de reeks fotopolymeren voor de monoFab ARM-10 3D-printer wordt uitgebreid met twee nieuwe producten: PRR35-OP, een zeer elastische hars met rubberachtige kenmerken, en PRF35-ST, een semitransparante, flexibele hars. 

resins-for-arm-10-1.jpg
PRH35-ST (standaard, hard) - PRF35-ST (flexibel) - PRR35-OP (rubberachtig)

Gert Cuypers, 3D-consulent voor Roland DG Central Europe: "De industrie erkent de voordelen van 3D-printen voor complexe vormen en fijne details. Om alle mogelijkheden van deze technologie te benutten bij het maken van modellen en prototypes, moeten de gebruikte materialen beschikken over eigenschappen die de tactiele aard van elke geproduceerde component kunnen simuleren. De huidige innovaties in materialen maken het nu mogelijk elementen met variërende flexibiliteit en rigiditeit te printen. Door de hoge elasticiteit en flexibiliteit van Roland DG's nieuwe rubberachtige en flexibele harsen kunnen we producten creëren die echter aanvoelen en functioneler zijn. De nieuwe harsen zijn ideaal voor handgrepen, afdichtingen en beschermhoezen."

Cuypers vervolgt: "De rubberachtige hars PRR35-OP heeft een ondoorzichtige witte kleur en is uiterst flexibel en rekbaar. De flexibele hars PRF-35ST is semitransparant, kan worden gebogen en heeft een hoge wrijvingskracht. Deze laatste hars werd einde 2015 aangekondigd en is nu beschikbaar voor levering, evenals de rubberachtige hars.

Wanneer ze afzonderlijk gebruikt worden, zijn de nieuwe resins erg nuttig, maar hun echte waarde wordt pas duidelijk wanneer ze worden gecombineerd in een project. Bijvoorbeeld bij het ontwerp van een handwerktuig zoals een tang, heeft het prototype de functionaliteit, de stabiliteit en de zacht aanvoelende handgrepen van het productiemodel."

Roland DG’s Creative Centers beschikken over een brede waaier innovatieve voorbeelden om u te inspireren. Neem contact met ons op voor meer informatie (+32 14 57 59 11).