Roland DG concentreert zich tijdens Viscom op metallic printen

Roland DG zal tijdens Viscom 2010 haar VersaCAMM VS-serie in de kijker zetten. Zowel de eerder gelanceerde VS-640, als de gloednieuwe VS-540, VS-420 en VS-300 zullen een belangrijke plaats krijgen op de stand van Roland DG in hal 3.0 (stand F-81). De focus zal hierbij op metallic printen liggen.

Roland DG trekt voor Viscom 2010 de kaart van metallic printen. De firma zal op haar stand verschillende toestellen tonen die uitgerust zijn met zilverkleurige metallic en witte inkt. Door deze kleuren te combineren met CMYK, kunnen gebruikers meer dan 500 schitterende metallic kleuren creëren, waaronder goud en brons. Deze metallic kleuren kunnen perfect verwerkt worden in posters, textieltransfers, stickers, labels, raamdecoratie, banners etc.

Bezoekers zullen op de stand van Roland DG de vier leden van de VS-familie kunnen bekijken. De VS-640 is 163cm breed, de VS-540 is 137cm, de VS-420 is 107cm en de VS-300 is met zijn 76cm de kleinste van de familie. Al deze toestellen zijn verkrijgbaar in drie inktconfiguraties: CMYK, licht cyaan, licht magenta, wit en metallic voor de meest uiteenlopende toepassingen/ CMYK, licht cyaan, licht magenta voor natuurlijke huidskleuren en mooie pastelkleuren/ twee keer CMYK voor productie bij hoge snelheden.

Hiernaast zal Roland DG ook de nieuwe VersaUV LEC-540 voorstellen. Deze UV-printer/snijplotter is 137cm breed en produceert luxueuze, gepersonaliseerde prints met speciale effecten. De LEC-540 is gebaseerd op de VersaUV-technologie waarvoor Roland DG al verschillende onderscheidingen won. Het toestel print CMYK, wit en transparante inkt en snijdt zo goed als elk substraat met een maximale dikte van 1mm. De LEC-540 print op heel veel verschillende materialen, ondermeer vinyl, PE, PET, BOPP, zelfklevende PVC, papier, leder en textiel. Nieuwe ingebouwde tafels aan de voor- en achterzijde van het toestel maken het mogelijk om op minder flexibele materialen te printen.

Verder zal Roland DG op de beurs nog andere gecombineerde printers/snijplotters, een sublimatieprinter, verschillende snijplotters en enkele graveertoestellen laten zien. Ook zal men verschillende workshops organiseren.

Viscom vindt van 4 tot en met 6 november plaats in Frankfurt. U vindt Roland DG in hal 3.0 op stand F-81.