Roland DG Corporation opent fabriek in Thailand

Roland DG Corporation, wereldleider in de productie van grootformaat inkjetprinters voor de signalisatie- en reclamemarkt, kondigde vandaag de officiële opening van zijn eerste fabriek in Thailand aan. Het is meteen ook de eerste fabriek buiten Japan. De nieuwe vestiging in Sinsakhon Printing City & Industrial Estate Phase 2, Samutsakhon, zal in deze regio naar verwachting uitgroeien tot het grootste productiecentrum buiten Japan. Deze fabriek wordt ook het wereldwijde exportknooppunt van de groep.

Masahiro Tomioka, directeur van Roland DG Corporation in Japan, zei: "Omdat de economische groei in ontwikkelingslanden, waaronder Aziatische landen, op middellange tot lange termijn zal blijven toenemen, wilden we een productiebasis in Thailand openen. Zo kunnen we producten ontwerpen en maken die aan de vraag van deze ontwikkelingslanden voldoen. Dankzij de goede infrastructuur, logistiek en het grote aantal beschikbare, ervaren werkkrachten is Thailand een aantrekkelijke locatie. Vooral het stevige, ondersteunende industriële netwerk van de Thaise regering, dat bedrijven naar deze regio wil halen, en de investeringstimuli van het Thaise Bureau voor Investeringen (Thai Board of Investment of BOI) zorgden ervoor dat we Thailand kozen als startpunt voor onze wereldwijde groei."

Met deze fabriek in Thailand wil Roland DG Corporation tegelijk zijn productie- en inkoopmogelijkheden uitbreiden. Hoewel Thailand twee jaar geleden ook rampzalige overstromingen kende, verstoorde de schade door de Japanse aardbeving en tsunami datzelfde jaar de toevoerketen en de inkoop van onderdelen voor onze producten. Door nieuwe productie- en inkoopvestigingen te openen, niet alleen in Japan maar ook in overzeese gebieden, kunnen we onze kosten verlagen en scherpere prijzen hanteren. Bovendien lopen we zo ook minder risico's.

Hoewel de waarde van de yen onlangs licht gedaald is, moesten we na de plotse waardestijging ten gevolge van de Lehman-schok wel ingrijpen. Omdat we voortaan onderdelen in andere munteenheden dan de Japanse yen kunnen inkopen voorkomen we de risico’s die met buitenlandse wisselkoersen gepaard gaan. Omdat we een groep geworden zijn, gaan we op dit moment ook door met onze reorganisatie ‘Global One’. Zo kunnen we snel en flexibel de almaar complexere wereldmarkt volgen en nieuwe milieunormen opvangen. Na de herstructurering wordt de fabriek in Thailand ons operationele hart in deze regio. Dankzij deze vestiging kunnen we snel op de behoeften van ontwikkelingslanden inspelen en de prijzen hanteren die de markt dicteert. We verwachten dat de fabriek in de nabije toekomst niet alleen zal worden gebruikt voor onze productie- en inkoopfuncties, maar ook voor planning- en ontwerpdoeleinden.