Roland DG demonstreert freesmachine op IDS

Roland DG toont op IDS (International Dental Show) dat haar freesmachine voor tandheelkundigen een waar “open systeem” is. Het toestel, de DWX-50, is compatibel met verscheidene types freesgereedschap en CAD/CAM-programma’s. Ook hebben gebruikers de keuze uit talrijke materialen als zirkonium, PMMA en was. Ook nieuwere materialen kunnen bewerkt worden, bijvoorbeeld bepaalde composieten en nano-keramiek.

Roland DG toont haar oplossingen voor tandheelkundige labo’s op standen L40 en M41 in hal 3.1. De focus ligt hierbij op de DWX-50, een freesmachine die speciaal ontwikkeld werd om tandprotheses te frezen. Het is een compact en budgetvriendelijk toestel, waarbij gebruiksgemak primeert. De kalibratie en productie verlopen namelijk volledig automatisch. Dankzij de automatische gereedschapswisselaar dient men niets meer te doen van zodra de opdracht in gang is gezet.

De DWX-50 is uitgerust met vijf assen, die simultaan aangedreven kunnen worden. Vijf-assig simultaan frezen biedt - naast de klassieke kronen en bruggen - bijkomende mogelijkheden zoals het maken van abutments. Bovendien optimaliseert het de productietijd en gaat het freesgereedschap dankzij deze manier van werken langer mee.

De DWX-50 is een open systeem. Dat betekent dat het toestel compatibel is met verschillende types software, freesgereedschappen en materialen. Zirkonium, PMMA en was worden veel gebruikt, maar ook nieuwere soorten als composiet kunnen bewerkt worden. Tijdens IDS zal Roland DG op haar stand de compatibiliteit van haar freesmachine met deze verschillende materialen, softwareprogramma’s etc. tonen.

Klik hier voor een video die de werkwijze van de DWX-50 toont.

Speciale website Roland dental solution: www.rolandeasyshape.com