Roland DG heeft begrip voor aflassing Dakar-rally

Afgelopen vrijdag heeft ASO, de organisatie van de Dakar-rally, bekend gemaakt de rally af te lassen als gevolg van de onveilige situatie in Mauritanië. De teleurstelling bij de deelnemers is groot, maar sponsor Roland DG heeft begrip voor de beslissing.

Zanger Koen Wauters en zijn co-piloot Dimitri Dejonghe zouden zaterdag in Lissabon starten in de 30ste editie van Dakar-rally. Afgelopen vrijdag maakte de organisatie echter bekend de rally af te lassen omwille van de onveilige situatie in Mauritanië, een land waar acht van de vijftien etappes zouden gereden worden. Op 24 december werden in dat land namelijk vier Franse toeristen vermoord door een islamitische terreurgroep die banden zou hebben met al-Qaeda. Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken raadde de Dakar-organisatie aan de rally te annuleren. Bovendien zouden er rechtstreekse bedreigingen zijn geuit tegen de wedstrijd.

Deelnemers en sponsors zijn teleurgesteld, maar hebben begrip voor de beslissing. Ook voor Roland DG, één van de grootste sponsors van Koen Wauters’ team, primeert de veiligheid van de deelnemers en hun entourage. De sponsor vindt het jammer dat de rally niet zal gereden worden en hoopt dat de aflassing van deze editie van de Dakar-rally niet het einde betekent van de wedstrijd. Roland Musical Instruments is al jarenlang sponsor van het AD Dakar-team, maar voor het eerst was Roland DG één van de belangrijkste sponsors.

Het bedrijf wilde met deze sponsoring vooral de toepassingsmogelijkheden van zijn toestellen in het licht stellen. Zo werden de stickers op de wagens van het Telenet Dakar rallyteam gemaakt met Roland DG’s geïntegreerde print- en snijtoestellen, meer bepaald de SP-300V.

De aflassing van de Dakar-rally is niet alleen een tegenslag voor Roland DG Benelux. Voor de hele Roland DG-groep is het een teleurstelling, omdat ook andere wagens werden gesponsord door de JV’s, meerbepaald door Roland DG Iberia.

Roland DG Corporation

Roland DG Corporation is een wereldleider in de productie van grootformaat inkjetprinters, geïntegreerde printers/snijplotters, frees- en graveermachines, snijplotters, 3D-scanners, een speciale machine voor het uitfrezen van wasmodellen voor de juwelenindustrie. Bovendien beschikt de firma over een gamma van software en andere componenten die professionele gebruikers een totaaloplossing bieden.

Roland DG's "Digital Value Engineering" (DVE) doet een beroep op de allernieuwste digitale technologie om de firma's zakelijke workflow-processen te verbeteren. Conform de DVE heeft Roland DG zijn conventionele productielijnen vervangen door een digitaal gecontroleerd systeem, Digital Yatai genaamd. Rolands Digital Yatai productietechnologie geeft instructies op het scherm en voorziet andere geautomatiseerde systemen die het mogelijk maken voor de individuele werknemer om Roland-inkjetprinters en andere producten zelfstandig te monteren door de uitsluiting van menselijke fouten.

Roland DG is ISO-9001:2000 en 14001 gecertificeerd. De firma streeft continu naar het behoud van een milieuvriendelijke omgeving en een garantie van de hoogste kwaliteitsnormen.

Roland DG Corporation (TSE symbol 6789)

First Section, Tokyo Stock Exchange
URL: www.rolanddg.com
Phone: +81 (0)53-484-1201
Fax: +81 (0)53-484-1216

Roland DG Benelux NV

Houtstraat 3
B-2260 Oevel (Westerlo)
Belgium
TEL: +32 (0) 14 57 59 11
FAX: +32 (0) 14 57 59 12
info@rolanddg.be
www.rolanddg.be

 

Roland DG Benelux NV Sales Office Germany

Otto-Brenner-Straße 6
D-47877 Willich
Deutschland
TEL: +49 (0) 2154 8877 95
FAX: +49 (0) 2154 8877 96
info@rolanddg.de
www.rolanddg.de