Roland DG heeft onlangs zijn nieuwe UV-LED-printer VersaUV S-Serie op de InPrint-beurs in München tentoongesteld

Roland DG heeft onlangs zijn nieuwe UV-LED-printer VersaUV S-Serie op de InPrint-beurs in München tentoongesteld. Bezoekers keken gefascineerd toe hoe de S-serie logo’s direct op een voetbal printte - een gave toepassing die liet zien hoe de printer rechtstreeks afbeeldingen kan printen op voorwerpen die vroeger als te dik, te zwaar of te complex werden beschouwd.

De S-serie kon haar indrukwekkende veelzijdigheid in de kijker zetten en aantonen hoe relevant de oplossing is voor de industriële printsector. Ook het direct printen op de meer 'mainstream' industriële toepassing van bedieningspanelen werd gedemonstreerd.

De VersaUV S-serie is gebaseerd op de beproefde digitale UV-LED-printsystemen van Roland DG en is op basis van een modulair concept gebouwd. Toestellen kunnen worden geconfigureerd voor een reeks breedten en lengten op een vlakbed-chassis of een systeem met beltinvoer (met een mediatafel voor het direct printen op plaatmateriaal van om het even welke lengte) en beschikken over een assortiment van zeven vooraf geconfigureerde systemen. De toestellen kunnen tot een dikte van 200 mm en een gewicht van100 kg/m² printen.

img_rij_inprint_a.jpg

Wellicht het interessantst voor industriële gebruikers, waar oplossingen vaak aan complexe en unieke printbehoeften moeten voldoen, is de modulariteit die praktische oplossingen biedt voor de meest veeleisende en uiteenlopende printvereisten, nu en in de toekomst.

En dit betekent dan ook dat er een enorm scala aan mogelijke toepassingen bestaat. Het biedt ook ongeziene creatieve mogelijkheden, of het nu gaat om printen op stijf of flexibel, dik of dun, zwaar of licht en delicaat materiaal - vrijwel elk type substraat kan effectief worden bedrukt met de S-Serie. Er kan direct worden geprint op lichtmetalen velgen en op delicate rolmedia die niet compatibel is met een standaard machine met rolinvoer, en op bijna alles ertussenin.

Dankzij de omgekeerde vacuümfunctie van de S-serie is het eenvoudig om zware of moeilijk te hanteren objecten te plaatsen en in te stellen. Als de rol geconfigureerd is als een systeem met rolinvoer, wordt de rol continu over de vacuümbelt getrokken. Er zijn geen pinch rollers die het oppervlak van zacht of delicaat materiaal kunnen beschadigen.

img_rij_inprint_b.jpg

Met een systeem dat zo divers is als de S-Serie is het scala aan toepassingen dat momenteel op de markt wordt geproduceerd enorm. Eén gebruiker, bijvoorbeeld, print volledig gepersonaliseerde en unieke telefoonhoesjes af, honderden en zelfs duizenden exemplaren tegelijk - allemaal verschillende ontwerpen, en allemaal mogelijk dankzij Roland DG’s RIP-software met variabele gegevens die de digitale printhardware van Roland DG aanstuurt.

De VersaUV S-Serie kan ook speciale 3D-effecten printen met UV-glossinkten die in lagen worden geprint om visueel interessante effecten op te bouwen, zoals reliëfelementen en texturen op hoogwaardige verkoopdisplaypanelen, braille voor labels en decals, en zelfs een krokodilhuideffect direct op een smartphone.

Op basis van het soort werk dat klanten vandaag uitvoeren of in de toekomst denken uit te voeren, werkt Roland DG graag met hen samen om voor een S-serie-configuratie te zorgen die aan hun specifieke technische en budgettaire doelstellingen voldoet. De mogelijkheden zijn veel uitgebreider dan in deze blog kan worden behandeld. Daarom raad ik iedereen met een buitengewone printbehoefte aan om Roland DG aan te spreken over de mogelijkheden en het maatwerk van het nieuwe S-Series-assortiment.