Roland DG introduceert de METAZA MPX-90M

Roland DG Corp., een toonaangevende wereldwijde leverancier van 3D frees-, graveer- en DPM-technologieën, heeft vandaag de nieuwe METAZA MPX-90M geïntroduceerd: een mechanische desktopprinter om permanent UDI (Unique Device Identification)-barcodes aan te brengen op medische instrumenten voor tracking en traceerbaarheid. De MPX-90M kan bogen op 30 jaar beproefde technologie van Roland. Hij creëert snel tweedimensionale (2D) DataMatrix-barcodes die aan de GS1*1-normen voldoen en drukt ze aan hoge snelheid en met grote precisie op het oppervlak van medische instrumenten. MPX-90M-barcodes kunnen gelezen worden met in de handel verkrijgbare barcodescanners*2 om het gebruik van medische instrumenten tijdens hun levenscyclus te traceren en te volgen.

"Om de veiligheid van patiënten te beschermen, moeten medische professionals het gebruik van instrumenten als scalpels, pincetten en forceps op een betrouwbare manier kunnen traceren en volgen," zegt Y. Yazawa, 3D product manager bij Roland DG. "De nieuwe MPX-90M is speciaal ontworpen voor deze toepassing. Werktuigen en toestellen worden blijvend voorzien van barcodes, serienummers en andere informatie. De MPX-90M behoort tot de meest nauwkeurige DPM-tools in de industrie en kan 2D DataMatrix-barcodes creëren van slechts één vierkante millimeter groot."

De MPX-90M drukt data op een grote verscheidenheid aan materialen*3 zonder dat er enige geur vrijkomt of vuil wordt afgescheiden. Aangezien het toestel niet brandt in het materiaal of het beschadigt, blijven gemerkte oppervlakken beschermd tegen corrosie. Het gebruik van de MPX-90M vereist geen speciale training. Met de bijgeleverde bankschroef worden voorwerpen eenvoudig vastgezet. Met de ingebouwde laserpointer kan vervolgens met uiterste nauwkeurigheid de te merken zone aangeduid worden. Zijn kleine voetafdruk en energiezuinigheid maken de MPX-90M ideaal voor kleine kantooromgevingen en fabrikanten en leveranciers van medische instrumenten.


Kenmerken van de METAZA MPX-90M

 • De duurzame naald met diamantpunt print rechtstreeks op titanium, roestvrij staal en andere harde metalen*3
  • Kan snel 26 karakters printen op een oppervlak van slechts één vierkante millimeter
 • Zuiver printen met hoge precisie en tegen hoge snelheid zonder dat materiaal verbrand of beschadigd raakt
  • Tijdens het printen komt er geen geur vrij en wordt er geen vuil afgescheiden
  • De gemerkte zone roest niet
 • Wordt geleverd met 2D DataMatrix-barcodesoftware die aan de GS1-norm voldoet*1
  • Importeert CSV-bestanden voor het printen van variabele data, waardoor series barcodes geprint kunenn worden
  • Print logo's, tekst en designs in jpg- of bmp-bestandsformaten
 • Gemakkelijk te monteren en te gebruiken; geen speciale training of dagelijks onderhoud nodig
 • Kleine voetafdruk en energiezuinig ontwerp maken het toestel ideaal voor kleine kliniek- en kantooromgevingen alsook voor fabrikanten en leveranciers van medische instrumenten
 • Veilig te gebruiken, met een volledig omsloten laser van klasse 1


Inbegrepen: METAZAStudio-software genereert UDI-nummers

De MPX-90M wordt geleverd met METAZAStudio-software waarin een 2D DataMatrix-barcodefunctie zit. Om een unieke barcode te creëren, selecteert u gewoon het barcodepictogram uit het hoofdmenu van de software en voert u de desbetreffende UDI-nummers in. De software doet de rest. Het resultaat is een 2D DataMatrix-barcode die uitgevoerd kan worden naar de MPX-90M. METAZAStudio importeert CSV-bestanden voor het printen van variabele data om 2D DataMatrix-barcodes met een reeks getallen en tekst toe te voegen. METAZAStudio print ook logo's en designs in jpg-, bmp- of Adobe Illustrator 8 (ai/eps)-bestandsformaten.

 

 

*1 GS1 is een internationale vereniging zonder winstoogmerk met aangesloten organisaties uit meer dan 100 landen die zich bezighoudt met het opstellen en invoeren van wereldwijde normen ter verbetering van de efficiëntie en zichtbaarheid wereldwijd en in alle sectoren.
*2 Computer en barcodescanner vereist voor een compleet UDI-systeem.
*3 Vickers-hardheid (HV) van het te bedrukken oppervlak mag maximaal 200 bedragen.