Roland DG introduceert de VersaEXPRESS RF-640 printer

Roland DG brengt de 64-inch (162,5 cm) brede VersaEXPRESS RF-640 op de markt, een productieprinter die uitstekende kwaliteit levert tegen een scherpe prijs.    

“De nieuwe VersaEXPRESS-printer voldoet aan de noden van spelers op de competitieve markt en biedt ongeëvenaarde prestaties en waarde tegen een lage prijs”, verklaarde product manager Keita Yamasaki van Roland DG naar aanleiding van de introductie. “Signmakers en printservicebedrijven wereldwijd zijn op zoek naar betaalbare oplossingen waarmee ze grote volumes kunnen maken en waarmee ze hun productiviteit en winst kunnen vergroten. De RF-640 is het ideale productietoestel voor veel van deze bedrijven dankzij zijn hoge printsnelheid, superieure printkwaliteit, lage lopende kosten en grote gebruiksvriendelijkheid.”

img_rij_rf-640.jpg

Geavanceerde productiviteit

De RF-640 maakt gebruik van de geavanceerde printcontroletechnologie van Roland DG waarmee prachtige rijke kleuren en een hoge kleurconsistentie worden bereikt. Het toestel wordt geleverd met een stevig oprolsysteem, dat printsnelheden tot 48,5 m²/u ondersteunt. De RF-640 is verder uitgerust met het nieuwe Roland Ink Switching System dat het mogelijk maakt onbemand continu te blijven printen. Dankzij dit unieke systeem kunnen gebruikers meer bepaald een reservecassette laden, die automatisch wordt aangesproken van zodra de eerste inktcassette leeg is.

Andere geavanceerde kenmerken zijn de hoogwaardige printkop, de GREENGUARD Gold-gecertificeerde ECO-SOL MAX2-inkt met een lage VOC-emissie en nieuwe geoptimaliseerde profielen. Dit samen zorgt voor levendige en rijke kleuren en in sommige gevallen wel 20 %*1 minder inktverbruik dan de voorgangers van de RF-640.

De gebruiksvriendelijke RF-640 is ook uitgerust met het nieuwe Roland Printer Assist*2-systeem, waarmee printerfuncties van op afstand kunnen beheerd worden. Met deze intuïtieve nieuwe app kan de gebruiker de status van de printer opvolgen en printtaken op een comfortabele manier beheren vanaf zijn iPad*3.

De unit met de inktcassettes bevindt zich vooraan de printer, waardoor de cassettes gemakkelijk bereikbaar zijn en waardoor de ecologische voetafdruk van de printer kon worden verkleind. Andere belangrijke features zijn de mediaklemmen aan de voor- en achterkant en speciale mediasteunen die het plaatsen en wegnemen van zware rollen vereenvoudigen.

 

*1 Resultaten gebaseerd op de vergelijkingstest die Roland DG uitvoerde met de RF-640 en de RE-640. De cijfers verschillen afhankelijk van de omstandigheden waarin de toestellen worden gebruikt.
*2 Roland Printer Assist is een app die gratis vanaf de iTunes*4 App Store kan worden gedownload.
*3*4 iPad en iTunes zijn handelsmerken van Apple, Inc.