Roland DG introduceert EUV4-inkt voor VersaUV-printers

euv4_all_220cc1.jpgRoland DG Corporation, een wereldwijd toonaangevende fabrikant van grootformaatprinters en 3D-toestellen, kondigt de beschikbaarheid aan van EUV4 ECO-UV-inkt. Deze inkt werd speciaal ontworpen voor gebruik met de VersaUV UV-LED-printers.

ECO-UV-inkt wordt uitgehard door blootstelling aan uv-licht en geeft prachtige kleuren op een uitzonderlijk groot aantal materialen, zoals papier, folie en leder, maar ook plaatmaterialen zoals polyester, ABS en acrylvezel. Zo wordt het een populaire oplossing voor labels en stickers, verpakkingsprototypes en gepersonaliseerde consumentenproducten zoals GSM-hoesjes. Bovendien produceert de heldere uv-inkt unieke texturen en reliëfeffecten.

De nieuwe EUV4-inkt heeft een andere samenstelling en verminderde geur. De inkt is ook beter compatibel met dunne folies zoals BOPP, PE en PET zodat ze niet samentrekken tijdens het uitharden. Op verzoek van gebruikers is er naast een cassette van 220 ml ook een nieuwe cassette van 500 ml verkrijgbaar (witte inkt is enkel verkrijgbaar in cassettes van 220 ml). Volgens Yuko Maeda, President van de Digital Printing Divisie bij Roland DG, zorgt het grotere formaat niet alleen voor minder vervangingen van inktcartridges, maar worden ook de operationele kosten verlaagd dankzij zijn voordelige prijs.

Roland DG introduceerde de VersaUV-printerreeks in 2008 als de eerste uv-led- inkjetprinter/snijdplotters ter wereld. Vandaag biedt het bedrijf zeven verschillende toestellen aan in de VersaUV-reeks, inclusief de LEF-20, een vlakbedprinter die op voorwerpen kan printen tot 508 mm breed, 330 mm lang en 100 mm hoog.

Specificaties EUV4-inkt

- EUV4-inkt is verkrijgbaar in grote 500 ml-cassettes voor de kleuren CMYK en transparant, wat ideaal is voor volumeopdrachten. Deze cassettes zijn compatibel met de LEJ-640 vlakbedprinter en de LEC-540/330/300A/300 printer/snijplotters.

- EUV4 is ook verkrijgbaar in cassettes van 220 ml voor de kleuren CMYK, wit en transparant. Deze zijn compatibel met de LEJ-640, de LEC-540/330/300A/300 en LEF-20/12.