Roland DG introduceert nieuwe professionele CAM-software voor MDX-freestoestellen

Roland DG Corporation heeft zopas de nieuwe SRP Player Pro CAM-software voorgesteld. De software is ontwikkeld voor productontwerpers die gespecialiseerd zijn in het maken van prototypes, klemsystemen, opmaat gemaakte onderdelen of modellen. SRP Player Pro wordt gebruikt in combinatie met de MDX-serie freesmachines, waardoor de mogelijkheden van deze Subtractive Rapid Prototyping (SRP) modelleertechnologieën wordt geoptimaliseerd.

SRP Player Pro CAM-software drijft de kwaliteit en de productiviteit van de MDX-serie freesmachines drastisch op. De oppervlaktekwaliteit en pasnauwkeurigheid zijn subliem, wat ideaal is voor allerlei producten zoals medische apparatuur, cosmeticaflesjes, autospiegels, speelgoed en zo veel meer. De software berekent voor elk ontwerp de best passende freesbanen en verzekert vloeiend en nauwkeurig frezen waardoor prachtige resultaten worden behaald.

 

Kenmerken van de nieuwe SRP Player Pro

 

 

 • De krachtige CAM-software produceert erg gedetailleerde data
 • Haalt het beste uit de MDX-serie freesmachines
 • Ondersteunt toepassingen voor uiteenlopende markten
 • Freest alle gebogen oppervlakken en kleine details erg nauwkeurig en gelijkmatig uit
 • Berekent op basis van Nurbs- (IGS) of Mesh- (STL) data de meest geschikte freesbanen voor elke applicatie
 • Verzekert stabiel frezen door eerst de grotere vormen te bewerken en daarna de kleinere delen en details te frezen
 • Verlengt de levensduur van het freesgereedschap door de belasting van het frezen op elk gereedschap te verkleinen
 • Laat u toe een specifiek deel - zoals een lijn, cirkel of veelhoek - te selecteren en apart uit te frezen om zo de efficiëntie, kwaliteit en productiviteit te verhogen
 • Produceert gave vormen met egale rondingen en scherpe randen dankzij een nieuwe automatische ‘smoothing’-functie
 • Garandeert professionele precisie en kwaliteit door gedetailleerde parameterinstellingen
 • Kan op een intuïtieve manier bediend worden

 

 

Roland DG’s MDX-serie freesmachines

 

De modelleertoestellen van Roland die speciaal ontwikkeld werden voor industriële toepassingen, zijn beschikbaar in twee varianten: de professionele MODELA PRO II MDX-540 en de desktop MODELA MDX-40. Met deze toestellen worden op een snelle en goedkope manier prototypes en producten in kleine oplages gemaakt. De MODELA PRO II-machines kunnen een grote variëteit aan materialen frezen, zoals non-ferro metalen (aluminium, messing en koper) en kunststoffen (ABS, HDPU, POM, Acryl …).

De MODELA PRO II-serie bestaat uit vier varianten: de MDX-540, de MDX-540S, de MDX-540A en de MDX-540SA (A-modellen beschikken over een automatische gereedschapswisselaar). Dankzij een optionele vierde roterende as, die geïnstalleerd kan worden, werkt de MODELA PRO II nog efficiënter, omdat het toestel nu alle vier de zijden van een prototype kan frezen zonder dat een operator moet ingrijpen. De bedieningspanelen zijn bovendien erg gemakkelijk in gebruik. De SRP Player Pro-software is tot slot ook compatibel met de vroegere MODELA PRO I-serie MDX-650 en MDX-500.