Roland DG introduceert Rolandprintstudio, de uitgebreide RIP-software voor MAC OS X

Roland DG lanceert vandaag Rolandprintstudio in de EU-regio. Dit is een krachtige nieuwe RIP- en printmanagementsoftware voor Mac OS X. Rolandprintstudio zit boordevol features en biedt meer dan zomaar een RIP-oplossing. De nieuwe software kan in combinatie met Roland-printers en snijplotters worden gebruikt*. Rolandprintstudio is voorzien van tal van tijdbesparende en efficiëntieverhogende functies en is zeer attractief geprijsd. De nieuwe software helpt Mac OS X-gebruikers om het printproces snel en eenvoudig te beheren. Geïnteresseerden kunnen terecht op de stand van Roland DG op FESPA 2015 voor een demonstratie (18-22 mei, Keulen, Hal 6, Stand Q15).

Het hart van de Rolandprintstudio-software wordt gevormd door de Adobe PDF Print Engine, die designs rendert door middel van native Adobe-functionaliteit. Hierdoor kunnen gebruikers snel en accuraat doorheen het volledige RIP – Print – Snijproces gaan. Op die manier worden niet alleen de productiesnelheden opgevoerd, maar worden ook problemen geëlimineerd die vaak met het gebruik van lagen en transparanties worden geassocieerd. Bovendien kan Rolandprintstudio dankzij zijn 64bit processor de beschikbare resources van het besturingssysteem optimaal benutten en zeer hoge RIP-snelheden halen.

rolandprintstudio3.jpg

Michel Van Vliet, de Product Development Manager bij Roland DG Central Europe, verklaarde het volgende: “Als leider op de markt van grootformaat printers merken we dat de vraag stijgt naar RIP-software om Roland-printers met een Mac aan te sturen. Deze vraag komt van grafische bedrijven en drukkers, die trouwe gebruikers en voorstanders van de Mac OS X-interface zijn. Ook komt de vraag van klanten die grote producties verwerken en daarvoor op de stabiliteit van de Mac OS X-architectuur vertrouwen. We wilden aan deze vraag voldoen met software die de mogelijkheden van de printer optimaal benut en een aanvulling vormt op VersaWorks, onze bijzonder populaire RIP-software voor pc. Rolandprintstudio is een krachtige en betaalbare oplossing die zeker aan deze behoeften voldoet en die daarnaast nog veel meer te bieden heeft."

Met zijn uitzonderlijk intuïtieve interface stelt Rolandprintstudio enkele van de meest geavanceerde ’workflow assisting’-tools ter beschikking die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Dankzij de multitasking-omgeving van de software kunnen gebruikers gelijktijdig op twee toestellen rippen, printen en snijden. Door het onbeperkte aantal ‘hot folders’ kan de RIP-functionaliteit maximaal worden geautomatiseerd. Daarnaast zijn afbeeldingen snel beschikbaar via een strook die de afbeeldingen opslaat en sorteert. Door de geavanceerde ‘nest’-functie kan de gebruikte media optimaal worden benut, wat kosten bespaart. Er is ook een kostenberekeningsfunctie voorzien, waarmee gebruikers automatisch printkosten kunnen berekenen en gemakkelijk een prijsopgave kunnen opstellen. Daarnaast beschikt de software over een geavanceerde ‘spooler’-functie, waarmee niet alleen meerdere gebruikers taken kunnen invoeren in een wachtrij, maar taken ook snel opnieuw kunnen worden geprint dankzij de gemakkelijke toegang tot de instellingen van eerder uitgevoerde printtaken.

Rolandprintstudio beschikt ook over een hele reeks designfuncties, waardoor gebruikers minder vaak een beroep moeten doen op dure designsoftware. Speciale kleuren, zoals wit, gloss of metallic, kunnen op basis van CMYK-gegevens worden gecreëerd en u kunt beelden aanpassen zodat deze speciale kleuren tot op pixelniveau correct worden geregistreerd. In de nieuwe RIP-software zijn verder alle standaard kleurenbibliotheken opgenomen die in deze sector worden gebruikt, met inbegrip van alle RAL-, HKS- en Pantone-kleurkaarten. Bij Rolandprintstudio wordt gratis een ingebedde profileringsmodule meegeleverd waarmee operators zelf ICC-profielen kunnen aanmaken. Deze zorgen ervoor dat de kleuren op een accurate manier kunnen worden weergegeven zonder dat daarvoor te veel inkt wordt verbruikt.

De software bevat verder nog een geavanceerde ‘tiling’ functie waarmee grotere illustraties kunnen worden geprint en een applicatiegids met duidelijke instructies om de verschillende stukken prints correct te appliceren. En dan is er ten slotte nog de mogelijkheid om op de print te laten aanduiden waar de metalen ogen dienen te komen, zodat bijvoorbeeld een banner correct kan worden afgewerkt.

“Zoals u kunt zien, zit Rolandprintstudio werkelijke boordevol indrukwekkende features, die tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs worden aangeboden. We zijn blij dat voortaan ook Mac-gebruikers het volledige creatieve potentieel van de grootformaat printers, gecombineerde print- en snijtoestellen en snijplotters kunnen benutten”, aldus Michel Van Vliet.

Rolandprintstudio wordt aangeboden op een USB-stick, is verkrijgbaar in 11 talen** en kan nu via een erkende Roland DG-dealer worden besteld.

Rolandprintstudio is nu al verkrijgbaar in alle lidstaten van de EU en in Noorwegen. Klanten in andere landen nemen best contact op met hun plaatselijke Roland-dealer, die hen kan vertellen wanneer het product op hun markt verkrijgbaar zal zijn.

Meer informatie over Rolandprintstudio vindt u op www.rolanddg.eu.

Mac OS X en Apple zijn handelsmerken van Apple Inc.

 

COMPATIBILITEIT**

Printers/snijplotters:

VersaCAMM SP-300i

VersaCAMM SP-540i

VersaCAMM VS-300i

VersaCAMM VS-540i

VersaCAMM VS-640i

SOLJET PRO4 XR-640

Printers/snijplotters:

VersaCAMM VS-300

VersaCAMM VS-420

VersaCAMM VS-540

VersaCAMM VS-640

Printers:

SOLJET PRO4 XF-640

VersaEXPRESS RF-640

Texart RT-640

Printers:

VersaArt RE-640

 

UV-printers:

VersaUV LEF-12

VersaUV LEF-20

VersaUV LEJ-640

VersaUV LEJ-640F
 

Snijplotters:

GS-24

GX-24

GX-640

N.B. Rolandprintstudio ondersteunt GEEN producten van andere fabrikanten.