Roland DG introduceert ‘s werelds eerste desktop-printer/snijplotter met metallic inkt

Roland DG brengt de VersaSTUDIO BN-20 op de markt. Dit is een 51cm brede desktop printer/snijplotter die kan gebruikt worden met metallic inkt. De nieuwe BN-20 is compact, maar uiterst veelzijdig en geavanceerd. Het toestel is zowel geschikt voor ervaren professionals als voor nieuwelingen in de sector van het digitaal printen.

De BN-20 werd speciaal ontwikkeld voor de productie van kleine series prints. Gebruikers produceren op een snelle en eenvoudige manier allerhande full-colour prints - indien gewenst met metallic kleuren. Bovendien snijdt de BN-20 de contouren in een vloeiende beweging uit. Enkele voorbeelden van toepassingen zijn hittetransfers voor textiel, labels, stickers, promotiemateriaal en signalisatie.

De BN-20 past perfect in kleine kantoren, printshops en kiosken. Het is het ideale toestel voor kleine producties en kan dienen als eerste printer of als bijkomend toestel om tegemoet te komen aan een groeiende vraag.

 


(Foto's van links naar rechts: hittetransfers voor kledij, posters en stickers.)

De BN-20 kan gebruikt worden met de alom geprezen Eco-Sol MAX-inkt van Roland DG. Pluspunten van de inkt zijn ondermeer de uitstekende kwaliteit, korte droogtijd, drie jaar outdoor houdbaarheid en de mogelijkheid te printen op zowel gecoat als ongecoat materiaal. De BN-20 print per uur tot 40 labels en stickers van 100 mm bij 100 mm. Het toestel kan gebruikt worden met CMYK of met CMYK en metallic zilver. Gebruikers moeten dus niet langer een beroep doen op zeefdruk, offset of tampondruk om metallic kleuren te printen. Ze kunnen eenvoudigweg een keuze maken uit de 512 metallic kleuren die beschikbaar zijn in de Roland Metallic Color System Library en deze afprinten met de BN-20. De kleurenbibliotheek is een onderdeel van de software VersaWorks*. Daarnaast bevat VersaWorks ook een bibliotheek met metallic patronen.


Eigenschappen

 • De eerste desktop eco-solvent printer/snijplotter met metallic inkt
 • Print hittetransfers, label, stickers, posters en signalisatie tot 51cm breed
 • Print en snijdt ontwerpen in één vloeiende workflow
 • Kan gebruikt worden met Eco-Sol MAX-inkt in CMYK en metallic voor full-colour prints met metallic kleuren en effecten
 • Keuze uit drie inktconfiguraties (te bepalen op het moment van aankoop):
  • Eco-Sol MAX (eco-solventinkt) in CMYK en metallic zilver
  • Eco-Sol MAX in CMYK 
  • FPG (watergebaseerde pigmentinkt) in CMYK 
 • Inclusief de professionele printsoftware van Roland DG: VersaWorks
  • Roland Metallic Color System Library met 512 metallic kleuren
  • Roland Metallic Texture System Library met patronen en effecten voor metallic kleuren
 • Inclusief gebruiksvriendelijke ontwerpsoftware: R-Works
 • Compatibel met Windows® 7, Vista and XP, en populaire ontwerpprogramma's als Adobe® en CorelDRAW®

 

Roland DG VersaWorks® professionele printsoftware

De BN-20 wordt geleverd met VersaWorks. Dit is de professionele printsoftware van Roland DG die gebruikers in staat stelt schitterende printresultaten te verkrijgen. VersaWorks bevat allerlei lay-outfuncties zoals verschalen, cropping, roteren, tiling etc. Bovendien is het mogelijk variabele data te printen. Dit houdt in dat de tekst en of beelden wijzigen van de ene print tot de andere. Dat komt van pas bij het printen van labels, naamkaartjes en stickers met serienummers. VersaWorks beschikt over het Roland Color-systeem voor nauwkeurige matching van spotkleuren. Roland Color maakt het ook mogelijk kleurenkaarten te maken, die de communicatie met klanten vereenvoudigen. Verder geeft VersaWorks een schatting van het inktverbruik en de printtijd, zodat productiekosten en -tijd eenvoudig opgevolgd kunnen worden. De Roland@NET updateservice biedt gratis toegang tot updates van de software en van de profielen.

 

Gebruiksvriendelijke R-Works ontwerpsoftware

Met R-Works worden designs gemaakt, die door de BN-20 uitgeprint en uitgesneden worden. De designs gaan van eenvoudige letters tot kleurrijke ontwerpen. Gebruikers moeten geen ontwerpervaring hebben om de software te kunnen gebruiken. Ze kunnen vormen tekenen en bewerken, tekst toevoegen en stockfoto's of eigen foto's importeren (jpg of bmp). R-Works bevat ook 12 metallic kleuren, die op een eenvoudige manier aan designs voor T-shirts, posters, labels en stickers toegevoegd kunnen worden.

 

* Enkel beschikbaar indien Versaworks wordt gebruikt.