Roland DG is volgens InfoTrends ’s werelds nummer 1 verkoper van grootformaatprinters voor de grafische markt

Roland DG Corporation maakte bekend dat het bedrijf in een recent rapport van InfoTrends opnieuw is erkend als de toonaangevende producent van grootformaatprinters in de duurzame grafische markt voor 2015.

Volgens het “2015 Quarterly Wide-Format Tracking Shipping Report” van InfoTrends verkocht Roland DG meer toestellen dan eender welke andere fabrikant in de categorie 30 inch en meer. De studie voert aan dat de prijs en de technologie de belangrijkste factoren zijn voor de wereldwijde vraag naar producten van Roland DG en het voortdurende leiderschap van het bedrijf.

De InfoTrends-producttracker wordt als een betrouwbare bron van verkoopinformatie beschouwd. “Onze gegevens tonen aan dat Roland DG de toonaangevende verkoper van grootformaatprinters voor de duurzame grafische markt is in 2015, net zoals de vele jaren daarvoor”, zegt Steve Umrano, InfoTrends-analyst voor de markt van grootformaatprinting.

Het InfoTrends-rapport heeft betrekking op de vier kwartalen van 2015 en houdt rekening met alle grootformaatinkjetprinters van 30 inch of groter, met een prijs lager dan $50.000, inclusief solvent- en latexinkttechnologieën, die worden beschouwd als het grootste segment in de markt van digitale grootformaatprinters.

eli-2.jpg

“We zijn zeer blij, maar niet verrast, om te vernemen dat Roland DG wereldwijd verkoopleider in deze markt blijft,” aldus Eli Keersmaekers, President of global sales voor Roland DG Corporation. “Vooral in het competitieve landschap van vandaag, met producenten die alternatieve oplossingen lanceren, toont deze verwezenlijking dat onze technologie de beste combinatie van kwaliteit, duurzaamheid en een algemene ROI blijft garanderen. Voeg hierbij onze uitstekende service, support en verkoopskanalen, en het is duidelijk waarom we de eerste keuze blijven.”

Het rapport van InfoTrends volgt na de recente lancering van verschillende nieuwe grootformaatprinters door Roland DG. Het TrueVIS-assortiment van printers/snijplotters, dat een nieuwe technologie en innovatieve features toevoegt aan de toonaangevende eco-solventtechnologie van Roland DG. Verder de SOLJET EJ-640, een eco-solventprinter die een uitstekende printsnelheid en beeldkwaliteit combineert met lage gebruikskosten. Ook de Texart XT-640, een sublimatieprinter ontwikkeld voor hoge volumes en de VersaUV LEF-300 UV-LED, het grootste model uit de LEF-serie van UV-vlakbedprinters.

“Roland DG wil blijven innoveren en producten leveren die voldoen aan de hoge vereisten van grafici overal ter wereld,” zegt Keersmaekers. “Gebruikers weten dat ze erop kunnen rekenen dat de producten van Roland DG een ongeëvenaarde veelzijdigheid, prestatie en betrouwbaarheid garanderen, dag na dag. Onze klanten weten ook dat we hen bij elke stap begeleiden zodat ze hun producten ten volle kunnen benutten. Dat is wat ons onderscheidt van onze concurrentie.”

 

Over InfoTrends

InfoTrends is het toonaangevende, onafhankelijke bureau voor wereldwijd marktonderzoek en strategisch advies op het gebied van oplossingen voor imaging en documenten, productiedrukwerk en digitale media. We leveren objectieve onderzoeken, analyses, prognoses en adviezen om klanten te helpen de trends in de markt te begrijpen en de groei van hun bedrijf te bevorderen.

Voor meer informatie, ga naar www.infotrends.com.