Roland DG kijkt uit naar Baselworld

Roland DG zal tijdens Baselworld zijn oplossingen voor het digitaal ontwerpen van juwelen aan de bezoekers demonstreren. De JWX-10 freesmachines en MPX-80 metaalprinters zullen voorgesteld worden, maar het is de nieuwe variant van de JWX-10 die het hoogtepunt van de beurs zal zijn.

Roland DG is actief in de markt van Large Format-printers, snijplotters, 3D-scanners, modelleertoestellen en graveermachines. Tijdens Baselworld zal het bedrijf haar oplossingen voor het digitaal ontwerpen van juwelen voorstellen. De JWX-10 is meerbepaald het eerste toestel dat Roland DG speciaal ontwikkelde voor de juwelenmarkt. Met dit toestel kunnen ontwerpers hun digitaal concept erg nauwkeurig uitfrezen. Met de gloednieuwe software kan het ontwerp bovendien gemakkelijk bewerkt en veranderd worden.

De JWX-10 zal op de beurs gedemonstreerd worden met de nieuwe klemsystemen voor ringen en hangertjes, die toelaten nog complexere modellen uit te frezen. Omdat het nu mogelijk is niet enkel rondom maar ook links en rechts te frezen, kunnen veel meer details in het wassen model verwerkt worden.

Roland DG zal tijdens Baselworld naast de JWX-10, zijn MPX-80 metaalprinters laten zien. De metaalprinters worden gebruikt om pennen, hangertjes, zippo’s… te beprinten. Deze apparaten zijn uiterst geschikt om gouden en zilveren hangertjes te bewerken, omdat de printer een impact heeft op het plaatje, maar geen waardevol goud of zilver wegneemt (zoals graveermachines doen).

Baselworld is een jaarlijkse vakbeurs voor juwelen en horloges. De beurs loopt van 3 tot 10 april. U kunt Roland DG er vinden in hal 3U, op stand nummer J34.