Roland DG kondigt de benoeming van Eli Keersmaekers tot Executive Officer aan

eli-2.jpg

Roland DG Corporation heeft de benoeming van Eli Keersmaekers tot Executive Officer bekendgemaakt. Hij zal rapporteren aan de raad van bestuur.

Eli Keersmaekers blijft voorzitter van de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en rapporteert aan de hoofdzetel van de groep. Hij blijft ook CEO van Roland DG Benelux N.V. In zijn nieuwe functie zal Keersmaekers verantwoordelijk zijn voor de verkoop van alle producten van Roland DG in de EMEA-regio.

De bekendmaking past in de voortzetting van de uitvoering van het GlobalOne-plan van Roland DG. Daarmee wil de onderneming haar vooraanstaande positie versterken op de markten waar ze overal ter wereld actief is. Het uitgebreide productgamma van de onderneming met hoofdkwartier in het Japanse Hamamatsu bestaat uit geavanceerde digitale technologieën voor creatieve professionals, waaronder grootformaatinkjetprinters, vinylsnijplotters, graveermachines, freesmachines voor rapid prototyping, modelleermachines en impactprinters.

Bob Curtis, Senior Executive Director van Roland DG: “Ik heb het genoegen gehad om al enkele jaren met Eli te mogen samenwerken. Ik ben blij dat hij voortaan deel uitmaakt van het GlobalOne-team als Executive Officer die rapporteert aan de raad van bestuur. Deze benoeming past perfect in ons streven om meerwaarde te halen uit de succesvolle wereldwijde integratie van Roland DG.”

“Dit zijn boeiende tijden voor Roland en ik ben vereerd om de rol van Executive Officer te mogen opnemen”, zo verklaarde Keersmaekers. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met een talentvolle groep van internationale professionals op het vlak van sales en marketing. Bovendien sta ik te popelen om de verkoopcijfers van Roland DG mee te helpen opkrikken.”

Keersmaekers kwam in 2002 als CFO bij DG Benelux N.V. In 2006 werd hij benoemd tot CEO en trad hij toe tot het Senior Executive Committee van Roland DG. In 2013 werd hij aangesteld als voorzitter van de EMEA-regio. Daarvoor was hij al voorzitter van het European Executive Committee en recenter nog voorzitter van het International Marketing Committee.