Roland DG kondigt de lancering aan van de MDX-50, een geautomatiseerde 3D-freesmachine

Roland DG Corporation, een toonaangevende producent van digitale productietoestellen zoals 3D-freesmachines, 3D-printers en graveermachines, kondigde vandaag de lancering aan van de MODELA MDX-50 3D-freesmachine.

Sinds de lancering van ‘s werelds eerste desktopfreesmachine in 1986 heeft Roland DG zich gericht op de productie van 3D-freesmachines die compact, gebruiksvriendelijk en betaalbaar zijn. De MDX-serie is heel populair bij ingenieurs, productontwerpers en docenten dankzij haar snelle en eenvoudige productie van nauwkeurige prototypes, onderdelen, mallen en modellen uit een brede waaier van harsen en hout zoals ABS, POM, nylon, plasticschuim, modelleerwas, chemisch hout, hardhout en meer.

Een optimale prijs-prestatieverhouding

De pas aangekondigde MDX-50 beschikt over een aantal interessante verbeteringen ten opzichte van de MDX-40A-freesmachine. De MDX-50 wordt aangeboden als een volledig systeem en omvat standaard geüpdatete en gebruiksvriendelijke CAM-software, een grotere werkruimte, een automatische gereedschapswisselaar (ATC) en een verbeterde toevoersnelheid voor hogere freessnelheden. Yoshihiro Yazawa, Roland DG General Manager van 3D Markets, Easy Shape Business Development HQ zei, “De MDX-50 bouwt voort op de eigenschappen en functionaliteit van de zeer succesvolle MDX-40A. De MDX-50 biedt een optimale prijs-prestatieverhouding, veelzijdigheid, automatisering en gebruiksvriendelijkheid aan productontwerpers in de productie-industrie en ondersteunt daarnaast ook de komende generatie studenten.”

De MDX-50 verhoogt de freescapaciteit met een verbeterde toevoersnelheid langs de XYZ-assen wat resulteert in een stijgende productiviteit. De machinezone is ook 60 procent groter geworden om grotere modellen te verwerken en verschillende voorwerpen tegelijkertijd te frezen. Een ander essentieel voordeel van de MDX-50 is de geautomatiseerde workflow. Met de geïntegreerde ATC hoeft de operator de gereedschappen niet meer te vervangen of de gereedschapslengtes opnieuw in te stellen tijdens de productie. Een optionele roterende as-eenheid kan de materialen 360 graden draaien om cilindrische voorwerpen te frezen en de productie van 2-zijdige, 4-zijdige en op maat vormgegeven voorwerpen te automatiseren. Dankzij de ATC en de roterende as kunnen de gebruikers het toestel onbewaakt achterlaten van zodra het frezen is begonnen.

Ideaal is voor studenten, hobbyisten, liefhebbers en professionals.

Om te voldoen aan de vereisten van de stijgende trend in digitale productie, is de MDX-50 zowel intuïtief als gebruiksveilig, waardoor de machine ideaal is voor studenten, hobbyisten, liefhebbers en professionals. Het geïntegreerde bedieningspaneel maakt snelle aanpassingen van de frees- of spindelsnelheid mogelijk, markeert de spindelbelasting en geeft de resterende freestijd weer. Om gebruikers verder te helpen bij het beheer van de workflow, kunnen operatoren de machinestatus opvolgen met het ‘VPanel’ op het scherm, dat e-mailberichten verstuurt wanneer het werk voltooid is of als een interventie vereist is. Het ‘VPanel’ registreert ook de gebruikstijd van de gereedschappen en de wisselintervallen. De SRP Player CAM-software, meegeleverd met de MODELA-serie, configureert jobs gemakkelijk in vijf intuïtieve stappen om de productie eenvoudig te maken, zelfs voor beginnelingen. De afdekplaat beschermt de gebruikers tegen bewegende onderdelen en voorkomt dat afval zich verspreidt. Een geïntegreerd opvangbakje verzamelt stof en resten.

Yazawa voegt hieraan nog toe, “R&D-afdelingen moeten steeds meer voldoen aan de vraag naar kortere prototype- en designplanningen. Met de komst van 3D-printers ontdekten ontwerpers dat ze, hoewel ze 3D-voorwerpen kunnen produceren vanaf 3D-gegevens, vaak een 3D-freesmachine nodig hebben om nauwkeurige resultaten te bereiken uit materialen die lijken op het eindproduct, om het uitzicht en het gevoel van het voorwerp te controleren en de pasvorm en werking te verifiëren. Om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om dingen te maken, blijft Roland DG productieoplossingen ontwikkelen die alle productiemiddelen ondersteunen.