Roland DG kondigt de lancering van Rolandprintstudio v1.1 aan

Na de succesvolle lancering van Rolandprintstudio, de eerste RIP van Roland DG voor Mac OS, kondigt Roland DG nu een nieuwe update van de software aan, die nog uitgebreider en interessanter is voor de printindustrie.

Il nuovo software RIP Roland per MAC OS X

Deze oplossing met tal van handige functies levert zoveel meer dan een RIP en is verkrijgbaar voor gebruik met de printers, printers/snijplotters en stand-alone snijplotters van Roland. Rolandprintstudio zit boordevol functies die u tijd besparen en uw efficiëntie verhogen. Zo kunt u als gebruiker van Max OS X het printproductieproces snel en gemakkelijk beheren voor al uw grootformaatprints. En dat tegen een heel betaalbare prijs!

Met de lancering van v1.1 van Rolandprintstudio zal de RIP-software in nog meer landen verkrijgbaar zijn, met een installatiehandleiding en -programma beschikbaar in 12 talen waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans, Hebreeuws, Russisch en Tsjechisch, waardoor het product nog geschikter is voor de multinationale markt van Roland DG.

Bovendien werd ondersteuning voor de nieuwe Mac OS X - v10.11 El Capitan – in de software ingebouwd voor een vlotte overgang voor eindgebruikers die hun huidige apparatuur willen updaten. Daarnaast garandeert de integratie met de nieuwste pdf-engine van Adobe, APPE 3.7, dat Rolandprintstudio een hoge compatibiliteit biedt met pdf-bestanden, waardoor het printproces eenvoudiger wordt voor klanten die pdf-bestanden willen gebruiken.

Naar aanleiding van de lancering van het nieuwe ECO SOL MAX-inktassortiment van Roland DG in Europa, beschikt Rolandprintstudio over een aantal basisprofielen, die verkrijgbaar zijn in het Roland Profile Center  sinds 28 september 2015. De populaire drivers voor Texart RT-640 en VersaUV LEJ-640 (dubbel wit) zijn ook beschikbaar in de v1.1-update, wat deze versie voor heel wat Roland DG-eindgebruikers aantrekkelijk maakt.