Roland DG kondigt de nieuwe ErgoSoft Roland DG Editie 2 RIP software aan voor haar Texart sublimatietransferprinters

Roland DG Corporation, een toonaangevende fabrikant van grootformaatinkjetprinters en printers/snijplotters , heeft vandaag aangekondigd dat de ErgoSoft Roland Editie 2 RIP software vanaf maart 2017 beschikbaar zal zijn voor haar Texart sublimatietransferprinter.

ErgoSoft Roland Edition 2 is de nieuwe RIP-software die door ErgoSoft werd ontwikkeld, een van de belangrijkste RIP-providers in de textieldruksector. De software werd speciaal voor de Texart XT-640 en de RT-640 ontwikkeld om high-fidelity digitaal textielprinten te ondersteunen van sport- en modekleding, zachte signs zoals polyester spandoeken en vlaggen, gordijnen en andere interieurdecoratie, en promotieartikelen en gepersonaliseerde geschenken. Huidige XT-640 en RT-640 klanten die de vorige ErgoSoft Roland edition RIP op of na 8 maart hebben geactiveerd, zullen toegang verkrijgen tot een complementaire software upgrade*. Klanten die een upgrade wensen, moeten voor meer informatie contact opnemen met hun lokale Roland DG dealer.

ErgoSoft Roland Editie 2 is ontworpen om de productiviteit van de gebruikers te verhogen en levert meer dan 40 nieuwe functies en innovaties. Een nieuwe dithering-methode verhoogt de rasteringsnelheid en plaatst de punten nauwkeuriger, wat tot 40% snellere RIP-tijden en vloeiendere gradiënten leidt. Een PDF-engine zorgt voor een dynamische levensechte weergave van PDF-bestanden en verbetert de algemene prestatie en het kleurmanagement. ErgoSoft Roland Editie 2 omvat ook tot 8 simultane RIP Servers zodat de verwerkingstijd drastisch wordt verlaagd als er met hoge-capaciteitgegevens of meerdere printjobs tegelijkertijd wordt gewerkt. De nieuwe 'Printer Pool'-functie biedt flexibel jobbeheer aan. Hetzelfde bestand kan gemakkelijk naar verschillende toestellen worden verstuurd. De software beschikt ook over een 'Hot Folder'-functie waardoor batchprinten met dezelfde specifieke printinstellingen gemakkelijker wordt en de printefficiëntie stijgt.

'Image Add-Ons'-functies ondersteunen veel nieuwe effecten zoals barcodes, linealen en boorgaten. Er kunnen ook verschillende effecten op één set gegevens worden toegepast. Specifieke bewerkingsfuncties ondersteunen bestandsformaten die vaak in textielprinten worden gebruikt. De 'Step & Repeat'-functie voor het vlekkeloos herhalen van textielpatronen op basis van één afbeelding is nu beschikbaar voor PDF- en EPS-bestandsformaten. De 'Color Replacement'-functie voor het creëren van meerdere kleurvariaties is nu ook beschikbaar voor TIFF- en PSD-bestandsformaten. 'Variable Data Printing' voor de efficiënte productie van gepersonaliseerde artikelen en kleding zoals uniform wordt nu standaard geleverd.

Hirotoshi Naruse, productmanager van Roland DG’s digitale printing business zei, “Door de diversificatie van leefstijlen en de kortere modecycli is de vraag toegenomen naar digitale printers die ingezet kunnen worden bij een efficiënte high-mix, low-volume productie, personalisatie en design prototyping voor mode/sport kleding en interieur. Als antwoord hierop hebben we het Texart-merk in 2014 gelanceerd met het oog op exclusief gebruik in digitaal textielprinten en met een sterk engagement om uitzonderlijke waarde voor deze markt te leveren, nu en in de toekomst.”

Roland DG biedt op dit moment twee Texart 64 inch (1625mm) modellen aan. De XT-640 maximaliseert de productiviteit voor snel, high-volume printen met twee versprongen geplaatste printkoppen en is gebouwd voor een continue en moeiteloze productie bij lange drukcycli. De RT-640 is ontworpen om buitengewone kwaliteit, productiviteit, waarde en gebruiksgemak te leveren die zowel bij ervaren operatoren als bij beginners in de smaak zal vallen. Beide sublimatieprinters zijn uitgerust met het Roland Ink Switching System, een keuze tussen 4-kleurs printen met hoge snelheid of 8-kleurs printen met een breed kleurengamma, fluorescerende roze en gele inkten voor het creëren van honderden opvallende kleuren, en state-of-the-art printbesturingstechnologie.

* Bestaande software en printinstellingen kunnen ook na de update naar de ErgoSoft Roland Editie 2 worden gebruikt.