Roland DG kondigt de nieuwe generatie CAMM-1 professionele snijplotters aan, met best-in-class functies en productiviteit

Roland DG Corporation, één van de voornaamste producenten ter wereld van inkjetprinters, printers/snijplotters en snijplotters, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de professionele snijplotters GR-640/540/420, de jongste uitbreiding van haar CAMM-1-serie.

Volgens Yohei Shinomura, productmanager van Roland DG’s digitale printafdeling, werd de GR-serie geheel opnieuw ontworpen om zo de beste snijkwaliteit en productiviteit in haar klasse te leveren met een betere nauwkeurigheid, snelheid en flexibiliteit op vlak van mediasoorten en bijkomende hoogstaande snijfuncties. Het nieuwe ergonomische L-vormige ontwerp van de geïntegreerde stand en machine zorgen voor de vereiste stabiliteit om zelfs met hoge snelheden precies te kunnen snijden. Dankzij de herontworpen kop, snijhouder en andere kernmechanismen kan de machine een maximale snijsnelheid van 1.485 mm/s en tot 600 g mesdruk halen en zo in één keer door moeilijke media snijden. De modellen zijn beschikbaar in snijbreedtes van 1.651 mm, 1.397 mm en 1.075 mm zodat gebruikers ze kunnen combineren met de inkjetprinters die ze al bezitten.

Shinomura zei, “De snijsector wordt steeds diverser. Naast het produceren van signalisatie omvat snijden nu ook de productie van raam- en voertuigdecoratie, geblindeerde ramen en autobescherming, folie voor het restylen van auto's, gepersonaliseerde kleding, etiketten en stickers, verpakkingsprotoypes, verf- en zandstraalsjablonen, enz. Door deze vele toepassingen moet het hanteren van een grote verscheidenheid van materialen met verschillende diktes mogelijk zijn zoals bijvoorbeeld raamfolies, reflecterende materialen met een hoge intensiteit, materialen voor hittetransfer zoals flock en glitter, karton en zandstraalsjablonen.”

Om aan de vereisten van het scala toepassingen en materialen van de huidige snijsector te voldoen, is de GR-serie uitgerust met elektronische pinch rollers die met één drukknop de druk kunnen aanpassen tot één van de 10 presets voor een vlot transport van printmateriaal van om het even welke dikte. Met de overlappende snijfunctie kan men voor moeilijk te snijden onderlagen tot tien keer overlappend snijden. De intuïtieve tangentiële simulatiefunctie levert een perfecte snijprecisie om kleine letters in dik of stug materiaal te snijden.

Tal van innovaties maken de serie zeer eenvoudig in gebruik. De snijplotters kunnen paskruizen op voorgedrukte gegevens inlezen om de prints nauwkeurig uit te lijnen. De meegeleverde Roland CutStudio beschikt over een functie om geperforeerd te snijden voor stickers met een stanseffect, en een cut-by-colour-functie die handig is om ontwerpen met lagen in verschillende kleuren uit te voeren. Een nieuwe functie creëert automatisch pellijnen om de ontwerpen efficiënter te pellen nadat ze uitgesneden zijn. Roland CutStudio omvat plug-in software waarmee vanuit Adobe® Illustrator® en CorelDRAW® gewerkt kan worden. Een media opvang unit vangt alle gesneden lagen op.

“Sinds 1988,” zei Shinomura, “heeft Roland DG meer dan 440.000 snijplotters verkocht. De GR-serie werd ontwikkeld om toonaangevende snijkwaliteit en productiviteit te leveren op basis van alle technologische verwezenlijkingen die ons bedrijf in het verleden heeft gerealiseerd en daar werd een geheel nieuwe laag innovatie aan toegevoegd. Ik ben ervan overtuigd dat de GR-serie de kwaliteit en efficiëntie van het werk van onze klanten zal verbeteren en veel mogelijkheden zal bieden om hun omzetkansen te vergroten. Roland DG zal haar expertise verder aanscherpen met snijtoepassingen en ze zal aan haar klanten producten blijven bieden die een ongeëvenaarde waarde leveren aan een breed scala van sectoren.”