Roland DG kondigt levering aan van 3000e freesmachine uit het DWX-gamma

Roland DG Corporation, een belangrijke speler op het vlak van freesmachines voor tandprotheses, kondigt vandaag aan dat het wereldwijd meer dan 3.000 dentale freesmachines uit het DWX-gamma heeft geleverd voor de productie van tandprotheses zoals kronen en bruggen.

In de dentale sector zorgt de vooruitgang in digitale technologie en materialen, zoals zirkonium en composiethars, ervoor dat meer en meer laboratoria en ziekenhuizen kiezen voor die digitale systemen. Denk aan CAD/CAM-software en freesmachines die de traditionele technieken vervangen. In 2010 lanceerde Roland DG het DWX-gamma freesmachines en introduceerde zo haar 25 jaar lange ervaring met technologieën voor 3D-frezen in de sector van tandtechnici. Roland DG boorde de markt aan met de DWX-30 (4-assige freesmachine). In 2011 volgde de lancering van de DWX-50, het topmodel met 5 assen. Met de DWX-30/50 kreeg Roland DG onmiddellijk vaste voet op de markt. De betaalbare freesmachine kreeg veel bijval vanwege zijn desktopformaat, gebruikersvriendelijkheid en zijn open architectuur voor gebruik in combinatie met populaire CAD/CAM-software en scanners. In 2013 werd het productgamma uitgebreid met de DWX-4, die het gebruiksgemak vergrootte en een uitstekende accuraatheid in een compact formaat bood. Vandaag wordt het DWX-gamma van Roland DG in laboratoria over de hele wereld gebruikt (Amerika, Europa, China en Japan) en levert zo een bijdrage aan de digitalisering van de productie van tandprotheses.

3000 unidades vendidas de la serie DWXKensuke Shuto, Hoofd van Dental Support technisch department (links)  
Yuji Ogawa, Hoofd van Roland DG’s dental business development (rechts)

De koper van de 3.000e freesmachine, een DWX-50, was Dental Support Company, Ltd. uit Chiba, Japan. Dit is een van de grootste dentale laboratoria in Japan, dat zwaar geïnvesteerd heeft in CAD/CAM-technologie. De onderneming kocht de DWX-50 omdat ze onder de indruk was van de uitstekende prestaties en gebruiksgemak. De onderneming specialiseert zich in dentale behandelingen ter plaatse: het onderzoek en de behandeling worden uitgevoerd door een team van drie mensen - een tandarts, een mondhygiënist en een speciaal opgeleide coördinator van de onderneming zelf. Zij bezoeken verpleegfaciliteiten wanneer patiënten zelf moeilijk kunnen reizen. Dental Support Company heeft haar eigen dentale laboratorium voor in-house ondersteuning bij nood aan dentale protheses.

"Het is onze missie om de levens van onze patiënten te beschermen en te verrijken," zegt Kensuke Shuto, hoofd van het technische departement bij Dental Support. "Als we ter plaatse een behandeling doen, gebruiken de tandartsen draagbare tools om er eenvoudige procedures uit te voeren. De digitalisering van ons laboratorium laat ons toe om snel dentale protheses te produceren met CAD/CAM en de DWX-50. Ik denk dat er op de lange termijn potentieel is om binnen eenzelfde dag een volledige behandeling aan te bieden, als we een compacte freesmachine uit het DWX-gamma in een voertuig monteren, en combineren met een scanner die rechtstreeks in de mond kan scannen."

Dental Support wil daarnaast de werkomstandigheden van de dentale technici verbeteren. "Lange werkdagen vormen een probleem in de sector van de dentale technologie," verklaart Shuto. "Door manueel werk voortaan digitaal uit te voeren, verlagen we niet alleen de werkdruk van de dentale technici, maar maken we ook meer tijd vrij voor werk met een grotere waarde, zoals de afwerking."

Omdat de wereldwijde vraag naar Japanse dentale producten stijgt, overweegt Dental Support om het in 2011 geopend dentaal en medisch ziekenhuis uit te breiden naar het buitenland. "We zijn ervan overtuigd dat we in Japan geproduceerde dentale protheses snel aan buitenlandse klanten kunnen leveren dankzij data die we ter plaatse met intra-orale scanners vastleggen. Tegelijkertijd verlagen we in grote mate de productie- en transportkost en -tijd.

DWX-4 dental milling device

"We zijn amper vijf jaar actief in de sector van de dentale technologie," zegt Takuro Hosome, manager van Dental Business Development bij Roland DG. "Door te luisteren naar de behoeftes van dentale laboratoria en door onze uitgebreide ervaring met freestechnologie toe te passen, hebben we op korte tijd onze aanwezigheid in de dentale sector kunnen verstevigen. Het succes van Dental Support inspireert digitale oplossingen voor de toekomst van de sector van de dentale technologie."

Over Dental Support Co., Ltd.

Dental Support Co., Ltd. is een toonaangevende pionier in de dentale sector en de eerste Japanse onderneming die behandeling ter plaatste in verpleegfaciliteiten en ziekenhuizen lanceerde. De onderneming is actief in de dentale sector, de medische wetenschap en verpleging, en engageert zich voor dentaal medisch onderzoek en ondersteuning in de verpleging. Het dentale laboratorium Dental Studio levert hoogkwalitatieve dentale producten aan tandartsen in heel Japan.