Roland DG kondigt wijzigingen in bestuur aan

Roland DG kondigt de promotie van Eli Keersmaekers tot President of Global Sales en Vice President of Global Marketing aan. Keersmaekers’ rol op Europees niveau wordt overgenomen door Jerry Davies. De leiding van Roland DG Central Europe wordt doorgegeven aan Gregory Bilsen, die CEO wordt van de Business Unit met hoofdzetel in België en kantoren in Duitsland en Frankrijk.

Roland DG Corporation kondigt deze, en tal van andere bestuurswijzigingen, aan om de kracht van zijn globaal sales managementteam te versterken. Deze benoemingen reflecteren de groei van de firma en de uitbreiding naar nieuwe, lucratieve markten. Ook laten de wijzigingen toe de steeds groter wordende klantenbasis te bedienen en tegemoet te komen aan de wereldwijde vraag naar grootformaatprinters, snijplotters, graveermachines, 3D-printers en freestoestellen.

In zijn nieuwe rol wordt Eli Keersmaekers verantwoordelijk voor de verkoop van Roland DG-producten over de hele wereld. Zijn functie als hoofd van het Europese Sales Headquarter laat hij over aan Jerry Davies, die al jarenlang actief was binnen de firma als Managing Director van Roland DG UK. Verder geeft Keersmaekers zijn rol als CEO van Roland DG Central Europe na negen jaar door aan Gregory Bilsen, die sinds 2013 President is van de firma.

Eli Keersmaekers zei: “Het zijn uitdagende tijden voor Roland DG en ik ben vereerd met de benoeming tot President van Global Sales en Vice President van Global Marketing. Roland DG heeft gesofisticeerde producten, gepassioneerde mensen en een familiale werksfeer. Ik kijk er naar uit te werken met een team van getalenteerde mensen om onze firma nog sterker te maken en de service naar onze klanten verder op te drijven. Met Jerry die mijn rol op Europees niveau overneemt en Gregory die de leiding van Roland DG Central Europe volledig op zich neemt, heb ik twee zeer sterke opvolgers. Ik ben er dan ook van overtuigd dat zij heel goed werk gaan leveren en onze positie op Europees en lokaal niveau verder gaan verstevigen.”

Over Roland DG Corporation

Roland DG Corporation is een marktleidende fabrikant van producten die verbeelding omzetten in realiteit. Gekende series zijn onder meer de SOLJET, VersaCAMM, VersaUV en Texart grootformaatprinters, de CAMM-1 snijplotters en de MDX-freesmachines. In 2010 maakte de firma zijn intrede in de medische sector met freesmachines voor tandheelkundige labo’s. Recent bracht Roland DG ook de monoFab-reeks van desktop 3D-printers en freesmachines uit. Al deze toestellen worden geproduceerd volgens Rolands eigen technologie van celproductie.