Roland DG krijgt EDP Awards voor haar VS-640, XC-540MT en metallic inkt

De European Digital Press Association reikte drie van zijn EDP Awards uit aan Roland DG. De VersaCAMM VS-640 won de prijs voor de beste grootformaat print- en snijmachine. De SolJet Pro III XC-540MT won in de categorie Beste Opkomende Technologie in Print en de metallic ECO-SOL MAX-inkt werd gekroond tot beste alternatieve inkttechnologie.

De VS-640 is nog maar net op de markt, maar kreeg nu al de titel ‘De beste grootformaat print- en snijmachine van 2010'. De VS-640 is een 1.6m brede machine die zowel wit als meer dan 500 metallic kleuren print. De jury loofde deze kleurencombinatie, de unieke nieuwe printkoppen en het inktcirculatiesysteem. Verder werd Roland OnSupport goed onthaald. Deze functie in de software zorgt ervoor dat gebruikers de activiteiten van hun VS-640 van op afstand in het oog kunnen houden. Het systeem verstuurt e-mail of tekstberichten naar een computer of mobiele telefoon om de gebruiker te informeren over belangrijke productie-informatie. Het systeem informeert bijvoorbeeld wanneer een printjob klaar is of wanneer de inkt bijna op is. Dankzij Roland OnSupport hebben gebruikers de vrijheid om zich te concentreren op andere taken van zodra de printer aan het produceren is.

De XC-540MT won de prijs voor de beste opkomende technologie in print. "Dit 1.37m brede print- en snijtoestel van Roland DG is de eerste grootformaatmachine die metallic en witte inkt combineert. De metallic inkt kan eenvoudig ingepast worden in de worflow via Roland VersaWorks 3.3, met honderden verschillende metallic kleuren om uit te kiezen," verantwoordt de EDP haar keuze.

De metallic variant van Roland DG's ECO-SOL MAX-inkt won in de categorie ‘Beste Alternatieve Inkttechnologie'. De mogelijkheid om in combinatie met CMYK en wit meer dan 500 metallic kleuren te produceren, maakte indruk op de jury van de EDP Awards.

De EDP-associatie

De prijzen werden uitgereikt door de EDP. Dit is een Europese vereniging van magazines voor de digitale printindustrie. Het doel van de EDP is het erkennen en belonen van innovaties op vlak van digitaal printen. De jury die de awards uitreikte bestond uit onafhankelijke consulenten, uitgevers, ingenieurs en andere vakmensen.