Roland DG laat bezoekers van Fespa 2010 kennismaken met metallic inkt

Bezoekers van Fespa kunnen op de stand van Roland DG in hal B2 een workshop volgen over de metallic inkt. De nadruk zal hierbij gelegd worden op de toegevoegde waarde van deze inkt en mogelijke applicaties. Ook zullen medewerkers demonstreren hoe metallic kleuren op een eenvoudige manier in een ontwerp verwerkt kunnen worden. Daarnaast zal Roland DG presentaties geven over haar sofware, VersaWorks, waarvan zopas een nieuwe versie werd gelanceerd.

Roland DG introduceerde de metallic inkt in de tweede helft van vorig jaar op de XC-540MT. De inkt werd vervolgens bekroond met een DPI Award. Nu is er een tweede gecombineerde printer/snijplotter beschikbaar met metallic inkt, namelijk de VS-640. Door de zilverkleurige metallic inkt te combineren met de standaardkleuren CMYK verkrijgt men een hele waaier aan schitterende metallic kleuren, zoals goud, brons en paarlemoer. Op haar stand op Fespa zal Roland DG presentaties houden over de voordelen van deze inkt. Ook zal men de winstgevende toepassingen van de inkt schetsen. Verder zullen de bezoekers geïnformeerd worden over hoe ze metallic kleuren in een design kunnen verwerken.

Naast deze workshop, zal Roland DG een presentatie geven over de basisfuncties van haar RIP-software, VersaWorks. Ook de nieuwe functies van versie 4.0 komen aan bod. Veel aandacht zal uitgaan naar "tips & tricks". Geïnteresseerden zullen tot slot de mogelijkheid krijgen om vragen te stellen.

Fespa vindt van 22 tot 26 juni plaats in München. U vindt Roland DG in hal B2 op stand 340.