Roland DG laat complete prototyping workflow zien tijdens EuroMold

Op 3 december start alweer de 15de editie van EuroMold. Tijdens deze internationale beurs zal Roland DG het hele proces van productontwerp tot realisatie tonen. De productie van prototypes zal gedemonstreerd worden aan de hand van de Roland-freesmachines in combinatie met de nieuwe geïntegreerde printer/snijplotter VersaUV LEC-300. Verder zal het bedrijf de werking van 3D-scanners en graveermachines laten zien op haar stand in hal 6B (nummer 130).

Roland DG beschikt over een omvattende oplossing voor het ontwerpen en produceren van prototypes. Tijdens EuroMold zal het bedrijf deze complete workflow tonen aan de hand van een reukflesje. Eerst wordt het flesje ingescand met de LPX-1200. De gegenereerde data wordt dan met de nieuwe Pixform Pro 2-software bewerkt en klaargemaakt voor gebruik in 3D CAD-programma’s. Daarna wordt het bijgewerkte ontwerp uitgefreesd met de MDX-540. Tot slot wordt het model afgewerkt met een print met een realistische structuur die geproduceerd wordt door de LEC-300 printer/snijplotter. Op die manier verkrijgen we een showmodel dat de ‘look and feel’ van het uiteindelijke reukflesje correct weergeeft.

Deze manier van werken heeft verschillende voordelen. Zo kan men eenvoudig variaties op een model maken, die afgestemd zijn op een specifieke groep eindgebruikers van een product. Bovendien biedt Roland DG een oplossing die flexibel en gemakkelijk werkbaar is. Het feit dat gebruikers de controle houden over hun project van begin tot het einde is nog een heel belangrijk pluspunt. Ontwerpers dienen dus niet langer een beroep te doen op derden om projecten te realiseren.

 

De JWX-30 krijgt ook een belangrijke plaats op de stand. Het toestel, dat enkele maanden geleden op de markt werd gebracht, is speciaal ontwikkeld voor juweelontwerpers. Het toestel freest wassen modellen van verschillende soorten juwelen uit. Deze modellen kunnen dan gebruikt worden als basis voor het gietproces van een afgewerkt juweel.

Tot slot wordt ook nieuwe software in de kijker gezet. De verbeterde eigenschappen van Pixform Pro 2 en SRP Player Pro worden aan de beursbezoekers getoond. Zo berekent SRP Player Pro bijvoorbeeld voor elk ontwerp de best passende freesbanen en verzekert de software vloeiend en nauwkeurig frezen waardoor prachtige resultaten worden behaald.

Volgende toestellen worden op de stand in hal 6B getoond:

 

  • Freestoestellen: MDX-40, MDX-540, JWX-30
  • 3D-scanner: LPX-1200
  • Graveermachine: EGX-350
  • Geïntegreerde printer/snijplotter: LEC-300