Roland DG lanceert de eerste eco-solvent printers/snijplotters uit zijn nieuwe TrueVIS-reeks

Roland DG Corporation lanceert de TrueVIS VG-640 en VG-540 printers/snijplotters (respectievelijk 163 cm en 137 cm breed). Het is een nieuwe generatie van geavanceerde grootformaat eco-solventprinters/snijplotters, die wordt gelanceerd onder de naam TrueVIS.

Volgens Yuko Maeda, Division President van de Roland DG Business Development Unit, betekent de TrueVIS-reeks een verbetering van de technische capaciteiten van Roland DG op vlak van inkt, printkoppen, nauwkeurigheid en firmware. Dit resulteert in een veel grotere flexibiliteit voor de klanten van Roland DG. "We kunnen nu de meest geschikte printkoptechnologie matchen met elke applicatie en markt waarin we actief zijn en zo de beste oplossingen aan al onze klanten aanbieden," zei Maeda.

img_rij_vg_a.jpg

De VG is Roland DG's meest geavanceerde reeks printers/snijplotters ooit. Maeda verklaart: "We hebben een innovatieve, ultramoderne oplossing ontwikkeld voor onze klanten, die een optimale productiecapaciteit biedt voor tal van grafische en sign-toepassingen. De VG printers/snijplotters zijn de ideale productietoestellen voor indoor en outdoor reclame, voertuigstickers, banners, posters, displays, labels, verpakkingsprototypes, textieltransfers en zoveel meer."

 

Nieuwe printkoppen en inkten

De TrueVIS VG printers/snijplotters zijn uitgerust met vier nieuw ontwikkelde printkoppen - Roland DG FlexFire-printkoppen - die het metalen plaatje aan de inktkamer op een meer flexibele manier kunnen controleren wat resulteert in een hogere afvuurfrequentie van de inktdruppels. De FlexFire-printkoppen zorgen ook voor de nauwkeurige plaatsing van de druppels in drie groottes, en een ca. 25 % bredere printpass in vergelijking met eerdere modellen van Roland DG. Maeda: “De combinatie van de nieuwe FlexFire-kop en de nieuwe TrueVIS-inkt – die speciaal voor de printkoppen werd ontwikkeld – garandeert buitengewone fijne details en levendige kleuren bij een productiesnelheid van 10,6 m2 per uur in High Quality-modus en tot 34,8 m2 per uur op bannermateriaal in een dubbele CMYK-inktconfiguratie*1.”

De VG-640 en VG-540 zijn eveneens inktconfiguraties met zeven kleuren (CMYK plus Licht cyaan, Licht magenta en Licht zwart) of met acht kleuren (CMYKLcLmLk plus wit*2) verkrijgbaar. Witte inkt geeft een uitstekende opaciteit voor transparante raamstickers. Licht cyaan, licht magenta en licht zwart zorgen voor egale gradaties, perfecte huidtinten en prachtige kleuren.

De VG werkt met de nieuwe TrueVIS-inkt, die verkrijgbaar is in zakken van 500 ml. Deze zakken passen perfect in herbruikbare houders, die in een verborgen compartiment glijden zodat een propere werking gegarandeerd is en er minder afval is. Bij een dubbele CMYK-configuratie kan tot één liter inkt per kleur worden geladen, ideaal dus voor een onbewaakte productie van grote volumes.

img_rij_vg_b.jpg

Verbeteringen in software en snijtechnologie

De VG wordt geleverd met de nieuwe Roland VersaWorks Dual RIP-software. Deze beschikt over een nieuwe engine die native pdf's en legacy PostScript-bestanden, inclusief bestanden met transparanties, accuraat interpreteert. Het nauwkeurige snijmechanisme van de VG-640 en VG-540 is gebaseerd op Roland DG's nieuwste snijtechnologie. Deze zorgt ervoor dat de contouren van complexe designs naukeurig worden gesneden. Ook zijn nog meer toepassingen mogelijk, zoals het snijden van dikke materialen voor gelamineerde vloerstickers.

De VG-640 en VG-540 zijn zo ontworpen dat ze meer gebruiksvriendelijk zijn dan andere soortgelijke toestellen. Dankzij het nieuwe Roland DG Mobile Panel kunnen gebruikers bedieningsfuncties uitvoeren vanaf hun smartphones of tablets (iOS- of Android-besturingssystemen en een Bluetooth-verbinding) *3. Deze innovatieve nieuwe feature zorgt ervoor dat operatoren updates over de machinestatus kunnen ontvangen, aanpassingen kunnen doen, testprints kunnen maken en reinigingsfuncties kunnen uitvoeren vanaf hun mobiel toestel. Bovendien bevordert de nieuwe LED-verlichting de zichtbaarheid in de printer, zodat het gemakkelijker is om de printstatus te controleren en onderhoudswerken uit te voeren. Ook kan info gegeven worden over de status van de machine met behulp van kleuren.

 

Betrouwbaar en economisch

Tot slot vertelde Maeda dat TrueVIS een nieuwe standaard op het gebied van betrouwbaarheid en zuinigheid inluidt. "De geoptimaliseerde printtechnologie zorgt ervoor dat de VG levendige kleuren kan produceren met weinig inkt en een minimale hoeveelheid elektriciteit in vergelijking met andere inkttechnologieën. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen gedurende de volledige levensduur van het toestel."

"Roland DG introduceerde grootformaat eco-solventprinters en -printers/snijplotters meer dan 10 jaar geleden," aldus Maeda. "En ze zijn wereldwijd nog steeds de eerste keuze voor duurzame printresultaten. Als wereldleider, erkennen we de nood om te blijven evolueren, en dat is dan ook de reden waarom we het TrueVIS-merk hebben ontwikkeld." "Het merkconcept van TrueVIS," vervolgt Maeda, "is gebaseerd op echte precisie en kracht – 'VIS' in het Latijn – om de VISIE van onze klanten tot leven te brengen, om verbazingwekkende VISUELE resultaten te verwezenlijken. We zijn ervan overtuigd dat de functionaliteit van de VG-reeks, in combinatie met onze uitgebreide klantenondersteuning – inclusief Roland DG Care, Roland DG Creative Center en Roland DG Academy – zal leiden tot de uitbreiding van de activiteiten van onze klanten en van de volledige industrie."

 

*1 Voor de VG-640 in dubbele CMYK-inktconfiguratie.
*2 Witte inkt zal in het begin van de tweede helft van het jaar verkrijgbaar zijn.
*3 Smartphone/tablet niet inbegrepen.