Roland DG lanceert de GX-640 snijplotter

De nieuwe CAMM-1 PRO GX-640 is Roland DG's breedste en meest geavanceerde snijplotter aller tijden. Het toestel is 1.6m breed en is uitgerust met een nieuwe, krachtige servomotor. De GX-640 beschikt over het Quadralign-registratiesysteem dat paskruizen optisch inleest. Zodoende kunnen ook prints zonder enig probleem uiterst nauwkeurig uitgesneden worden.

De GX-640 snijdt allerlei materialen tot in de kleinste details uit. Voorbeelden van materialen zijn vinyl, polyester, polyurethaan, zandstraalfolie en flock. Met de GX-640 kunnen gebruikers ondermeer folies uitsnijden om ramen te blinderen of spoilers te beschermen tegen steenslag. Andere voorbeelden van toepassingen zijn stickers om voertuigen te personaliseren of etalages te beplakken.

De GX-640 beschikt over een nieuwe, krachtige servomotor en over een nauwkeurig systeem voor mediatransport. De snijplotter heeft een "heavy mode"-functie die ervoor zorgt dat zelfs de zwaarste folies zonder problemen uitgesneden kunnen worden.

De GX-640 is - net zoals de andere GX-snijplotters van Roland DG - compatibel met VersaWorks. Deze RIP-software wordt geleverd met alle printers van Roland DG. Zodoende kan de GX-640 gekoppeld worden aan een Roland-printer om hittetransfers, POP displays, signalisatie, voertuigstickers, labels en stickers uit te snijden. De GX-640 beschikt ook over het Quadralign-registratiesysteem dat paskruizen optisch inleest wat toelaat geprinte designs automatisch te snijden.

 

Eigenschappen van de CAMM-1 PRO GX-640

  • Ondersteunt mediarollen met een breedte van maximaal 1.6m.
  • Een nieuwe, krachtige servomotor en "heavy mode"-functie maken het mogelijk zware folies uit te snijden.
  • De nieuwe "pre-feed"-functie zorgt ervoor dat 1 meter media geladen wordt alvorens te starten met snijden.
  • Hoge snijsnelheid en grote mesdruk. 
  • Integratie met VersaWorks is mogelijk:
    • Designs die via VersaWorks geprint worden, kunnen eenvoudig met de GX-640 uitgesneden worden. Snijdata worden rechtstreeks door VersaWorks naar de snijplotter gestuurd. 
    • De GX-640 leest paskruizen optisch in, waardoor prints eenvoudig en snel uitgesneden kunnen worden. 
  • Geleverd met CutStudio-ontwerpsoftware.

 

Geleverd met CutStudio-software

Alle CAMM-1 PRO-snijplotters worden geleverd met CutStudio. Dit is gebruiksvriendelijke ontwerpsoftware van Roland DG. Met deze software kunnen gebruikers cirkels en andere vormen tekenen en bewerken, tekst toevoegen en beeldmateriaal (als jpg of bmp) importeren.

CutStudio is compatibel met Windows 7, Vista en XP en heeft een plug-in voor Illustrator en CorelDRAW. Zodoende kunnen gebruikers van deze programma's bestanden rechtstreeks naar hun snijplotter sturen.

 

Tijdelijke promotie

Roland DG zal de GX-640 tijdelijk leveren met een gratis pakket CorelDRAW X5 - met een waarde van meer dan € 700.* Dankzij deze combinatie kunnen kopers meteen aan de slag gaan met hun snijplotter en de meest prachtige resultaten creëren.

* Deze promotie geldt voor mensen die tussen 18 juni tot 18 september 2010 een GX-640 bestellen bij een geautoriseerde Roland-dealer in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië of Slowakije.