Roland DG lanceert de METAZA MPX-95, een compacte graveermachine voor de personaliseringsmarkt

Roland DG, een toonaangevende fabrikant van digitale productietoestellen zoals 3D-freesmachines, 3D-printers en graveermachines, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de METAZA MPX-95, een nieuwe compacte graveermachine, en de bijbehorende Geschenkkit. Samen vormen ze een winstgevende oplossing om metalen voorwerpen te personaliseren met foto’s, logo’s, beelden, namen en teksten.

Met zijn speciale graveerpen met diamantpunt en grote inslagkracht kan de MPX-95 buitengewoon snel en nauwkeurig inscripties maken op een brede waaier van materialen. Denk maar aan roestvrij staal, ijzer, titanium, platina en zachtere materialen zoals goud, zilver, messing, koper, nikkel en aluminium. Gebruikers kunnen een persoonlijke toets geven aan tal van voorwerpen, zoals balpennen en briefpapier, smart devices, juwelen en hangers, trofeeën en prijzen, horloges, riemgespen en industriële platen.

METAZA MPX-95 compact engraver for the personalization market.

Dit is een compacte, nette en gebruiksvriendelijke personaliseringsoplossing voor kiosken, cadeauwinkels, juweliers en andere winkels die producten op maat verkopen.

Yoshihiro Yazawa, Roland DG DPM Manager, Easy Shape Business Development HQ: “Voorwerpen met een persoonlijke toets, opvallende, op maat gemaakte accessoires en gepersonaliseerde cadeaus bij verjaardagen zitten sterk in de lift. Onze compacte graveermachines hebben hun sporen al ruimschoots verdiend en maken het eenvoudig mogelijk om verbazingwekkende, gedetailleerde graphics, teksten en foto’s te creëren. Ze zijn dan ook buitengewoon populair bij detailhandelaars. Omdat die hun activiteiten graag willen uitbreiden, vroegen ze ons om een model te ontwikkelen dat grotere voorwerpen aankan maar toch nog even gebruiksvriendelijk is. Zo kunnen zowel nieuwe als ervaren gebruikers voorwerpen snel en nauwkeurig personaliseren. Met de MPX-95 en bijbehorende Geschenkkit spelen we in op deze vraag.”

MPX-95. Application examples.

Dankzij de verwijderbare werktafel en voetplaat is de MPX-95 nog veelzijdiger en geschikt voor nog meer voorwerpen, zoals golfclubs, vazen en bekerglazen. De machine wordt standaard geleverd met de METAZAStudio-software en een laser die de te graveren zone nauwkeurig aanduidt. Zo kan iedereen voorwerpen snel en accuraat van een inscriptie voorzien zonder eerst een speciale opleiding te moeten volgen.

De Geschenkkit bestaat uit grote en kleine klempinnen, een vaste centrale bankschroef en een glijdende bankschroef die de voorwerpen op hun plaats houden terwijl ze worden gepersonaliseerd. Met de glijdende bankschroef kan de gebruiker het voorwerp zeer nauwkeurig positioneren door het op één lijn te brengen met de laser nadat het is vastgeklemd.

Ontdek de MPX-95