Roland DG lanceert de nieuwe SOLJET EJ-640

Inktjetprinter met een uitstekende productiviteit en lage werkingskosten

Roland DG Corporation, een toonaangevende en wereldwijd actieve fabrikant van grootformaat inktjetprinters en snijplotters, kondigde vandaag de lancering aan van zijn nieuwe SOLJET EJ-640 grootformaat inktjetprinter.

img_rij_ej-640.jpg

De EJ-640 is ontwikkeld voor de productie van grote volumes kwaliteitsprints. Daarom is de printer uitgerust met twee printkoppen in “staggered” (geschrankte) opstelling en een ingebouwd drievoudig verwarmingssysteem. Het toestel heeft een stabiele bouw en gebruikt inktcassettes van 1 liter (verkrijgbaar in configuraties met vier of zeven kleuren). Roland DG heeft ook nieuwe EJ-inkt ontwikkeld die de gebruikskosten op een spectaculaire manier terugdringt. De nieuwe Roland VersaWorks Dual RIP-software kan zowel met pdf- als met PostScript-bestanden overweg – en werkt perfect met bestanden waarin transparanties gebruikt worden.

Yuko Maeda, President van de divisie digitaal printen en marktontwikkeling bij Roland DG: “Op de sign-markt woedt een hevige concurrentiestrijd door de populariteit van grootformaat inktjetprinters en de toenemende vraag naar snelle leveringen van grote hoeveelheden prints en lage bedrijfskosten. De nieuwe EJ-640 speelt hier perfect op in en staat garant voor een uitstekende productiviteit en kwaliteit tegen lage inktkosten.”

Bij de ontwikkeling van het nieuwe model ging extra aandacht naar de behoeften van producenten van grote volumes. Een stevige as houdt zware rollen stevig op hun plaats en een nieuw doorvoersysteem zorgt ervoor dat het materiaal op een vlotte manier door de printer naar het oprolsysteem gaat. Intussen voorkomen de krachtige verwarmingseenheid en blazer dat de inkt uitloopt tijdens het oprollen. In de CMYK vierkleurenmodus kan voor elke kleur tot twee liter inkt worden geladen. Dankzij het Roland Ink Switching System is het ook mogelijk om de hele nacht door te printen, zonder dat men zich zorgen hoeft te maken of er voldoende inkt zal zijn. Wanneer de eerste inktcassette leeg raakt, begint de tweede cassette automatisch inkt toe te voeren. Dankzij het Roland OnSupport-systeem is het bovendien nog eenvoudiger om deze printer alleen zijn gang te laten gaan. Het systeem stuurt een e-mail naar een smartphone, tablet of computer zodra een taak klaar is of wanneer de inkt op raakt.”

“Hoewel de EJ-640 ontworpen is om een uitzonderlijke productiviteit te bieden, zijn ook de andere kwaliteiten waar Roland DG om bekendstaat van de partij. Denk maar aan de printkwaliteit en betrouwbaarheid”, voegt Maeda eraan toe. De rail en de structuur zijn versterkt, zodat de inktdruppels heel precies worden gepositioneerd. Dat resulteert zelfs bij hogere snelheden in een prachtige printkwaliteit met mooie en geleidelijke overgangen. Naast de configuratie met twee maal CMYK kan de klant ook kiezen voor een inktconfiguratie met zeven kleuren: CMYK plus licht cyaan (Lc), licht magenta (Lm) en licht zwart (Lk). In die opstelling levert de printer foto’s, bedrijfskleuren en merklogo’s met een perfecte kleurenweergave af.

Maeda besluit: “Roland DG ondersteunt al sinds 1988 de groei in de sign-industrie met zijn nieuwe digitale technologieën en producten die echt een verschil maken. Met de EJ-640 bieden we opnieuw topoplossingen aan waar print service providers de vruchten van plukken.”

 

Eerste demonstratie op Viscom Düsseldorf (4-6 november)