Roland DG lanceert de VersaUV LEC2 Roll-to-Roll Printer/Snijplotter en S-Serie Vlakbed gamma

Nieuwe modellen breiden de voordelen van UV-printen uit naar een breder scala aan media en leveren een scherpere kwaliteit 

Roland DG kondigt vandaag de lancering aan van twee nieuwe baanbrekende oplossingen, de VersaUV LEC2 Serie UV Roll-to-Roll printer/snijplotter en de VersaUV LEC2 S-Serie UV Vlakbedprinters.

 

VersaUV LEC2 Printer/Snijplotter

De VersaUV LEC2 Roll-to-Roll Printer/Snijplotter-serie bestaat uit de LEC2-330 van 762 mm (30") en LEC2-640 van 1625 mm (64") en is gericht op het optimaliseren van de printkwaliteit en het uitbreiden van de mediacompatibiliteit, wat een echt uitgebreide UV-printoplossing oplevert voor de meeste printprofessionals.

 

De LEC2 Printer/Snijplotter-serie is ontworpen voor zowel binnen- als buitentoepassingen en zal zowel de verpakkingsprofessionals aanspreken voor het maken van mock-ups en prototypes, als printbedrijven die premium kwaliteit of speciale effecten willen toevoegen aan een grote verscheidenheid aan sign en graphics. Geïntegreerde snijmogelijkheden zullen ook degenen die op zoek zijn naar een all-in-one productieoplossing weten te bekoren.

Paul Willems, Director of Business Development en Product Management Roland DG EMEA verklaart: “We weten dat printbedrijven aanzienlijke toegevoegde waarde halen uit de snelheid, eenvoud en korte oplagen die UV mogelijk maakt. De LEC2-330- en 640-modellen bieden nog meer omzetmogelijkheden door de types roll-to-roll en semi-rigide media waarop klanten kunnen printen uit te breiden en de kwaliteit van de output aan te scherpen.”

Optionele accessoires zoals de TB-30 spanstang en de ET-30 verlengtafel zijn ook beschikbaar voor de LEC2-330 en maken het mogelijk om op uitdagende materialen te printen, van dunne films tot zachte zakjes, evenals contourgesneden etiketten en volwaardige kartonnen verpakkingsprototypes.

De bredere LEC2-640 biedt een aantrekkelijke oplossing voor tal van binnen- en buitentoepassingen. De witte hoog opaciteit inkt maakt het mogelijk om te printen op transparante materialen, zoals statische vershoudfolies, en om graphics te produceren voor etalages en promoties. Klanten die ervoor kiezen om heldere inkt aan te bieden, kunnen ook in het oog springende effecten toevoegen aan aangepaste wandbekledingen, evenals kleinere toepassingen zoals decals en stickers.

VersaUV LEC2 S-Serie Vlakbedprinters

LEC2 S-serie pr web

De VersaUV LEC2 S-Serie Vlakbedprinters bieden het ultieme in veelzijdigheid, ze printen gemakkelijk op een grote verscheidenheid aan substraten en objecten, zowel flexibel als rigide, en zullen signmakers, personalisatiebedrijven, industriële printers en verpakkingsexperts aanspreken, die op zoek zijn naar gedifferentieerde winstmogelijkheden, een kortere time-to-market of om kosten te besparen in de huidige tijd.

De S-Serie bestaat uit 4 vlakbed modellen en wordt aangeboden in verschillende configuraties en afmetingen om te voldoen aan alle soorten productieomgevingen en vereisten. Verkrijgbaar in twee breedtes, 762mm (30”) en 1625mm (64”), en in 3 lengtes (F200, F300 of F400)*, met een indrukwekkende printbare hoogte van 230mm.

Omdat Roland DG de behoefte aan flexibiliteit in de huidige markt erkent, biedt het op verzoek ook op maat gemaakte versies van het model uit de S-serie aan, voor diegenen die een alternatieve bedlengte of een optie voor een beltprinter nodig hebben.

Industriële toepassingen, binnen- en buitenposters, product prototypes en verpakkingen, plus gepersonaliseerde items kunnen allemaal worden bedrukt met de de Roland DG LEC2-330S en LEC2-640S vlakbedprinters.

Paul Willems: “De VersaUV LEC2 S-Serie Vlakbedprinters zijn een ideale volgende stap voor bestaande gebruikers van benchtop UV-printers of als een upgrade voor bestaande gebruikers van de S-serie, bedrijven die UV-printing willen aanbieden of meer op ‘industriële’ schaal willen produceren. De veelzijdigheid van de configuraties maakt een breed gamma aan spannende toepassingen mogelijk die hogere winstmarges en nieuwe zakelijke mogelijkheden openen, die van cruciaal belang zijn voor degenen die vandaag de dag in de printmarkt actief zijn.”

 

Nieuwe ECO-UV EUV5-inkten

Alle VersaUV LEC2-modellen zijn uitgerust met de nieuwe EUV5-inkt, met ongeveer 25% lagere inktkosten dan bij de vorige generatie als gevolg, naast de nieuwe printbare primerinkt en verdere verbeteringen op het gebied van veiligheid.

Alle modellen zijn beschikbaar in verschillende inktconfiguraties, waaronder dubbele CMYK voor een hogere productiviteit, of CMYK met Primer, Gloss en Wit voor het volledige scala aan mogelijkheden. Witte inkt voegt highlights of een basislaag toe voor donkere kleuren en Gloss zorgt voor een hoogglanzende of matte afwerking. Glanzende lagen kunnen ook structuureffecten, braille of specialistische markeringen voor industriële toepassingen tot stand brengen - waardoor de waarde nog verder wordt verhoogd met unieke en tactiele afwerkingen. UV-LED-lampen met regelbare intensiteit zorgen ervoor dat creatieve afwerkingen zoals glitter- en folietoepassingen kunnen worden uitgevoerd met behulp van een secundair proces.

Door zowel kwaliteit als veelzijdigheid aan te bieden is Roland DG ervan overtuigd dat de LEC2 Roll-to-Roll Printer/Snijplotter en S-Serie Vlakbedprinters een langverwachte oplossing zullen bieden voor een reeks van printserviceproviders die op zoek zijn naar een optimale printkwaliteit en een groter scala aan toepassingen.

De Roland DG VersaUV LEC2-Serie en LEC2 S-Serie zijn beschikbaar in heel EMEA.

Lees meer over de VersaUV LEC2 Roll-to-Roll printer/snijplotter serie

Lees meer over de VersaUV LEC2 S-Serie vlakbedprinters

Lees meer over EUV5-inkten

*F300 en F400 configuraties alleen beschikbaar met het LEC2-640S 1625mm (64") model.