Roland DG lanceert eerste natslijpmachine en een nieuwe droge freesmachine voor de productie van tandprotheses

Roland DG Corporation, een toonaangevende fabrikant van dentale freesmachines, kondigde vandaag de lancering aan van zijn eerste 4-assige natslijpmachine (DWX-4W) en een nieuwe 5-assige freesmachine (DWX- 51D). Door de toevoeging van de DWX-4W, biedt Roland DG de tandheelkundige sector nu twee soorten freesmachines die een breed scala aan tandprotheses kunnen fabriceren uit verschillende materialen.

dwx-51d_dwx-4w.jpg

Sinds de lancering in 2010 heeft de DWX-serie erkenning gewonnen voor zijn desktop-formaat, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en open systeem. Naarmate de populariteit van CAD/CAM-software, digitale scanners en geavanceerde materialen een nieuw tijdperk in de tandtechniek inluidde, werd de DWX-serie al snel een industriële standaard, waarvan wereldwijd meer dan 3.000 eenheden werden verkocht. Volgens Takuro Hosome, Manager Dental Business Development bij Roland DG Corporation, is de open structuur een van de redenen waarom deze freesmachines zo populair zijn. Gebruikers kunnen kiezen welke software, scanner of materialen zij willen gebruiken en zitten niet vast aan één fabrikant.

"We hebben de nieuwe DWX- 51D gebaseerd op bijna 30 jaar ontwikkelingen van onze freestechnologie en op uitgebreide feedback van bestaande gebruikers van onze DWX-50 freesmachine," zei Hosome. "Het resultaat is een volgende generatie freesmachines, die niet alleen ongelooflijk geavanceerd zijn, maar ook zeer eenvoudig te bedienen."

img_rij_dwx-51d.jpg

De DWX- 51D is uitgerust met een 10-stations automatische gereedschapswisselaar (ATC), een volledig nieuw klemsysteem om materialen gemakkelijker te laden en met een uitgebreider softwarematig bedieningspaneel (VPanel) met ingebouwde onderhoudsroutine. Het toestel is geschikt voor de productie van copings, kronen, volledige bruggen en abutments en andere protheses uit zirconium, was, PMMA, composiet, PEEK en gips met een ongeëvenaarde snelheid en precisie. De vijf assen kunnen gelijktijdig aangestuurd worden waarbij de A-as 360-graden kan draaien en de B-as 30 graden kantelen, wat nodig is voor diepe ondersnijdingen. De DWX-51D heeft een verbeterd luchtstroomsysteem, wat voorkomt dat zich stof ophoopt in de freeszone. De 10-stations gereedschapswisselaar laat de gebruiker toe meerdere gereedschappen te gebruiken. Een kleurgecodeerd licht informeert de technicus bovendien over de operationele status van het apparaat. "Als u de machine laat draaien in een aparte ruimte ontvangt u een e-mailbericht als er een fout optreedt, of als de opdracht afgewerkt is," legde Hosome uit.

De DWX-4W natslijpmachine is speciaal ontworpen voor het frezen van glaskeramiek en composieten, die populair zijn bij zowel tandartsen als patiënten voor esthetisch superieure kronen, inlays, onlays en veneers. De DWX-4W roteert pintype blokken 360 graden over een vierde as (A-as) om ondersnijdingen mogelijk te maken. Het toestel beschikt ook over een high-performance Jaeger DentaDrive spindel die werkt bij snelheden tot 60.000 RPM voor een ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Dankzij een multi-pin klem kan de freesmachine maximaal drie verschillende pin-typische materialen tegelijk frezen. Dankzij een 4-station gereedschapswisselaar verandert de machine tijdens het slijpen automatisch van gereedschap, zonder onderbreking van de productie. De DWX-4W is ook uitgerust met een volledig geïntegreerd pomp- en koelsysteem.

img_rij_dwx-4w.jpg

Zowel de DWX-4W en DWX-51D zijn erg eenvoudig te bedienen, zelfs door beginners. “De workflow is heel eenvoudig,” merkt Hosome op. "Na de plaatsing van het materiaal en de freesgereedschappen in de machine, gebruiken laboranten het VPanel om instellingen te configureren vanaf hun computer. Met slechts een paar klikken van de muis kan de productie in gang worden gezet. "

De nieuwe dentale freesmachines van Roland DG hebben een strak design en leveren ongeëvenaarde prestaties, nauwkeurigheid en efficiëntie. Spindelaandrijvingen voor de X, Y en Z-as maximaliseren nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. "Een andere eigenschap, waar klanten echt naar op zoek zijn, is het multi-cast vermogen van onze apparaten," voegt Hosome toe. "Hierdoor kunt u tot vier DWX-machines verbinden met één systeem voor gecentraliseerde bediening vanaf één PC."

Roland DG gelooft dat aparte machines voor droog en nat frezen aanzienlijke voordelen bieden ten opzichte van combimachines die zowel droog als nat frezen. “Roland DG’s oplossing met twee machines stelt gebruikers in staat om zowel droog als nat te frezen en tevens verschillende materialen gelijktijdig en zonder omschakeling te bewerken," zei Hosome. "In tegenstelling tot de duomachines, die de neiging hebben om de prestaties in gevaar brengen in hun poging om aan multi-tasking te doen, wordt bij onze oplossing elke freesmachine gebruikt waarvoor die specifiek ontwikkeld is. Dat zorgt voor betere resultaten en bespaart tijd, moeite en geld."

Meer informatie op www.rolandeasyshape.com