Roland DG lanceert met de JWX-30 en bijhorende JewelStudio ontwerpsoftware een nieuwe oplossing voor de juwelenmarkt

Oevel (België), 3 april 2008 - Roland DG presenteert de JWX-30, een gloednieuwe oplossing voor juweelontwerpers. Het toestel is gekoppeld met krachtige ontwerpsoftware. De software, JewelStudio, stelt ontwerpers in staat concepten om te vormen tot digitale 3D-tekeningen, die klanten vanuit elke hoek kunnen bekijken. De JWX-30 maakt op basis van deze bestanden wassen modellen van ringen, hangertjes, armbanden, broches, oorringen en manchetknopen.

Geautomatiseerd en nauwkeurig modelleren

De JWX-30 is een modelleertoestel voor de productie van wassen modellen van juwelen. De machine automatiseert tijdrovende en moeilijke taken, zoals het maken van een spiegeling van een oorbel en het reduceren van gewicht, om tegemoet te komen aan de hoge eisen van de klant. De JWX-30 levert keer op keer betrouwbare, gedetailleerde en nauwkeurige resultaten.

Het nieuwe toestel werkt snel en is veelzijdig, waardoor juweelontwerpers op een korte termijn ingewikkelde modellen kunnen produceren. Professionals kunnen hierdoor hun productie opdrijven en winstmarges verhogen. Een ander belangrijk voordeel is dat wassen modellen intern gemaakt kunnen worden, waardoor ontwerpers hun werk niet langer moeten uitbesteden.

Krachtige ontwerpsoftware

De JWX-30 is gekoppeld met JewelStudio ontwerpsoftware, die speciaal ontwikkeld is voor juweelontwerpers en goudsmeden. De software toont de ontwerpen met een erg hoge graad van realisme, waardoor klanten het ontwerp op het scherm kunnen bekijken en kunnen aangeven wat ze willen veranderen. JewelStudio kan handgemaakte schetsen omzetten in digitale renderings, maar gebruikers kunnen ook rechtstreeks digitale ontwerpen maken door enkele simpele instructies te volgen.

De software beschikt over een reeks handige tools, zoals GemStudio. Dat is een uitgebreide digitale bibliotheek van een reeks edelstenen in verschillende vormen en groottes, die aan het ontwerp kunnen toegevoegd worden met één klik op de muis. Ontwerpen bijwerken en herschalen is net zo gemakkelijk. De “Automatic Pave”-functie laat ontwerpers bovendien toe om de soort en het aantal edelstenen te selecteren dat automatisch in een dimensionaal correct patroon op het ontwerp moet worden geplaatst. Ontwerpers kunnen de stenen ook manueel plaatsen als ze dit wensen. Dit geeft hen veel creatieve vrijheid.