Roland DG lanceert nieuw materiaal voor monoFab ARM-10 3D-printer

Roland DG Corporation, wereldleider in de productie van grootformaatinkjetprinters en 3D-toestellen, kondigde vandaag aan dat het zal starten met de verkoop van het nieuwe fotopolymeer 'PRF35-ST' (flexibel type) voor gebruik met de monoFab ARM-10 3D-printer.

img_rij_resin.jpg

'PRF35-ST' (flexibel type) biedt na het uitharden een hogere wrijvingskracht en elasticiteit dan het standaard fotopolymeer 'PRH35-ST' (harde type). Met deze functie kunnen gebruikers een nog breder scala aan realistischere prototypes creëren met de monoFab 3D-printer, zoals handgrepen, afdichtingen, pakkingen en “soft touch” bedieningsknoppen.

"Met elk nieuw materiaal bieden we industriële ontwerpers nog meer mogelijkheden om hun ontwerp tot leven te brengen met realistische modellen en prototypes", vertelt Gert Cuypers, 3D Business Consultant voor Roland DG. "Onze filosofie heeft er altijd al in bestaan dat we de juiste hulpmiddelen aanreiken voor de juiste toepassing. Daarom prijzen we de ARM-10 3D-printer altijd samen met de SRM-20 freesmachine aan. Of u nu op zoek bent naar mechanische nauwkeurigheid, complexe geometrie of specifieke materiaaleigenschappen, deze technologiecombinatie biedt het allemaal."

Cuypers gaat verder: "Het nieuwe flexibele materiaal breidt de mogelijkheden verder uit, zodat uw modellen er niet alleen realistisch uitzien, maar ook zo aanvoelen."

Het PRF35-ST polymeer van het flexibele type is verkrijgbaar in flessen van 350 g. Als het niet wordt geverfd, is het halfdoorzichtig en vergeelt het bij langdurige blootstelling aan uv-licht.

Klik hier voor meer informatie over de 'monoFab ARM-10 printer'