Roland DG lanceert ‘s werelds eerste inkjetprinter/snijplotter met zilverkleurige metallic inkt

Roland DG kondigt de SOLJET PRO III XC-540MT aan. Dit is een 137cm (54") brede inkjetprinter/snijplotter die uitgerust is met CMYK, witte en nieuwe metallic inkt. Deze zilverkleurige metallic inkt kan geprint worden als spotkleur of als basis voor een hele bibliotheek van metallic kleuren zoals goud, brons en paarlemoer. Voor deze nieuwe inkt ontving Roland DG een DPI Award.

In het verleden konden gouden en zilveren effecten enkel geproduceerd worden met complexe printsystemen zoals offset- en flexopersen, zeefdruksystemen en foliepersen. Deze systemen vereisen de aanmaak van platen, wat een dure oplossing is, voornamelijk voor kleine oplages. De nieuwe XC-540MT biedt hiervoor een betaalbaar alternatief. Voor het eerst kunnen metallic kleuren kostenefficiënt geprint worden op vraag van de klant.

De XC-540MT is ontwikkeld voor de productie van car wraps, hittetransfers, etiketten, stickers, displays, banners en signalisaties. Het toestel bereikt maximale printsnelheden van 41m²/u en resoluties tot 1440x1440dpi in CMYK-modus. De XC-540MT is uitgerust met zes kleuren: CMYK, wit en metallic zilver (CMYK + MT + W) of met CMYK en twee keer wit (CMYK + WW). De machine is compatibel met vinyl, PET-film, canvas, papier, transparante film, banner en zo meer.

De XC-540MT is een geïntegreerde printer/snijplotter. Dit betekent dat de machine eerst print en daarna de print automatisch uitsnijdt. Het resultaat hiervan is dat het toestel zelfstandig produceert. Bovendien heeft het lagere bedrijfskosten en kortere productietijden dan concurrerende inkjets. De XC-540MT is ideaal voor de productie van labels in kleine oplages.

De XC-540MT is uitgerust met een oprolsysteem, een automatisch reinigingssysteem, een droogsysteem (DU-540) en Roland Intelligent Pass Control. Het toestel werkt met ECO-SOL MAX-inkten. Deze leveren rijke kleuren, zijn krasbestendig, drogen snel, hebben een groot kleurengamma en geven goede resultaten op ongecoate media. De CMYK-inkt heeft een levensverwachting van drie jaar bij buitengebruik. De witte inkt heeft een levensduur van één jaar en de metallic inkt van één tot drie jaar.

 

Kenmerken van de Roland SOLJET PRO III XC-540MT

 • 54" (137cm) brede inkjetprinter/snijplotter, beschikbaar in twee inktconfiguraties
  • CMYK + Metallic Zilver + Wit voor het grootste gamma aan toepassingen
  • CMYK + Wit + Wit voor opaak witte teksten en beelden*1
 • Nieuwe zilverkleurige metallic ECO-SOL MAX-inkt
  • Als spotkleur
  • In combinatie met CMYK en wit voor special kleuren zoals goud, brons en paarlemoer*2 *3 
 • Geavanceerd circulatiesysteem voor inkt
  • Voorkomt bezinken van pigmenten in witte en zilverkleurige inkt
  • Vereist geen manuele tussenkomst
  • Doet inktverbruik dalen met maximaal 84% *4
 • Roland Intelligent Pass Control verzekert de hoogste graad van productiviteit, egale overgangen en effen volvlakken
 • Combineert printen en snijden 
 • Inclusief VersaWorks-software: bevat 12 standaard metallic kleuren

*1 U dient de inktconfiguratie (ofwel Metallic Zilver + Wit ofwel twee keer Wit) te bepalen op het moment dat u het toestel aankoopt.
*2 De glans van de metallic kleuren is afhankelijk van het type materiaal. Roland DG raadt aan het effect steeds te testen.
*3 Laminering van de metallic inkten wordt aangeraden.
*4 Resultaten zijn gebaseerd op Roland DG's vergelijkende testen van XC-540MT-modellen met en zonder inktcirculatiesysteem.


VersaWorks: professionele kleurenmanagement RIP-software

De XC-540MT wordt geleverd met VersaWorks 3.3. Dit is de laatste versie van Roland DG's kleurenmanagement RIP-software. VersaWorks ondersteunt het Roland Color-systeem voor de exacte reproductie van spotkleuren aan de hand van kleurkaarten. De nieuwe metallic kleurenbibliotheek bevat 12 metallic kleuren. Deze worden gecreëerd door CMYK en metallic te combineren in één pass. Gebruikers kunnen ook hun eigen metallic spotkleuren instellen in VersaWorks.

VersaWorks beschikt over een ‘high speed' modus voor de productie van banners. Verder bevat het de MAX Impact-instelling voor levendige outdoor prints en een artistieke printmodus voor prachtige indoor prints. VersaWorks berekent bovendien automatisch het inktverbruik en de printtijd. Zodoende kan de gebruiker een accurate schatting maken van de levertermijn en kosten. VersaWorks ondersteunt Windows Vista en 2000/XP.