Roland DG lanceert de baanbrekende Texart RT-640M multifunctionele sublimatieprinter

Roland DG heeft de lancering van de multifunctionele Texart RT-640M aangekondigd, een baanbrekende digitale sublimatieprinter die direct op textiel printen en indirect sublimatieprinten mogelijk maakt. Met deze krachtige machine wil het bedrijf inspelen op de vraag naar productieflexibiliteit in de digitale textielprintsector. De Texart RT-640M is vanaf midden oktober 2018 beschikbaar in de hele EMEA-regio*.

De Texart RT-640M is de nieuwste toevoeging aan Roland DG’s populaire Texart sublimatieserie. Zijn unieke printmogelijkheden maken het mogelijk om rechtstreeks te printen op polyestergebaseerde stoffen** en op dye-sublimatie transferpapier, met dezelfde inkt en RIP. De printer levert een ongeëvenaarde prijs-prestatieverhouding en biedt leveranciers van textielprints een veelzijdige digitale dye-sublimatie printoplossing.

Paul Willems, Hoofd Business Development & Product Management, Roland DG EMEA legt uit: "Digitale technologie is zeer geschikt voor de huidige 'print-on-demand' en short-run productiemodellen. De Texart RT-640M is een digitale textielprintoplossing met de ultieme flexibiliteit, die producenten van bewegwijzering, sportkleding, mode, leveranciers van interieurdecoratie en promotieartikelen in staat stelt om oplossingen te leveren voor een enorm scala aan toepassingen. Bovendien is hij dankzij de directe printmogelijkheden ideaal voor bedrijven die dubbelzijdige applicaties willen printen, zoals vlaggen en banners.
De Texart RT-640M maakt het mogelijk om direct te printen op polyester voor een groot aantal toepassingen zoals visuele communicatie, mode, sport en decor. Bij het rechtstreeks printen op textiel is de RT-640M namelijk compatibel met een grote verscheidenheid aan enkel- en dubbelzijdige polyesterstoffen zoals vlaggenstof, gaasstof, backlit, voile, block out en banners. Een reeks verbeterde functies zorgen voor een gelijkmatige spanning en precieze afdrukken op zelfs de dunste materialen.

Tegelijkertijd kan men ook printen op harde voorwerpen zoals promotieartikelen, harde borden, ChromaluxeÒ, keramische tegels, stretchstoffen en meer, wanneer op papier voor indirecte sublimatie wordt geprint. De sublimatieprinter kan tevens gecombineerd worden met een 3D vacuümoven om gesublimeerde 3D-objecten te creëren voor promotionele of industriële toepassingen.

De Roland Texart inkt, speciaal geformuleerd voor Texart sublimatietoestellen, biedt snelle droogtijden en overdrachtssnelheden. Het brede kleurengamma varieert van diepzwart tot fel oranje en violet, opvallende fluorescerende kleuren en zachte pasteltinten waarmee kleurcontrasten, vloeiende overgangen en superscherpe beelden gecreëerd kunnen worden.

ErgoSoft Roland Edition 2 RIP-software, inbegrepen bij de Texart RT-640M, wordt beschouwd als de belangrijkste RIP-software in de textiel- en sublimatiemarkt en versnelt de productiviteit.

Paul Willems voegt toe: "Deze multifunctionele sublimatieoplossing is de eerste in zijn soort en biedt uitzonderlijke prestaties tegen een toegankelijke prijs. Er is een enorm winstpotentieel voor slimme textielprintleveranciers in de groeiende digitale textielprintsector en de Texart RT-640M is het ideale instapsysteem. Alles wat Roland doet, is bedoeld om onze gebruikers te ondersteunen in het verkennen hun creatieve en zakelijke mogelijkheden. De Texart RT-640M is dan ook speciaal ontworpen om aan de eisen van onze gebruikers te voldoen.


Voor meer informatie over de Texart RT-640M multifunctionele -sublimatieprinter, klik 
hier


* Europa, Midden-Oosten, Noord-Afrika en India
** min.70% polyester en het testen van exacte media wordt aanbevolen voor de beste resultaten