Roland DG introduceert de VersaEXPRESS RF-640 8 Colour eco-solvent printer

Roland DG maakte vandaag van de introductie van de Roland VersaEXPRESS RF-640 8 Colour eco-solvent printer bekend. Dit revolutionaire apparaat biedt het breedste kleurengamma in zijn klasse voor duurzame outdoor grafische elementen. De RF-640 8 Colour is zeer geschikt voor printleveranciers die hun klanten willen verbluffen met opvallende, effectieve toepassingen die de verwachtingen ver overtreffen. De RF-640 8 Colour is vanaf vandaag leverbaar in de hele EMEA-regio*.

De RF-640 8 Colour is een verdere ontwikkeling van de onvoorstelbaar populaire RF-640 dual CMYK-printer. Hij beschikt over CMYK plus Light Black, Red, Green en Orange inkt, voor verbluffend hoogwaardig drukwerk en uiterst accurate kleuraanpassing. Dit alles met een indrukwekkende outdoor duurzaamheid. 

Nog indrukwekkender is dat, ondanks de verbluffende kwaliteit en de vele zakelijke mogelijkheden, de Roland VersaEXPRESS RF-640 8 Colour de best betaalbare 8-kleurenprinter in de hele branche is. 

De nieuwe VersaEXPRESS RF-640 8 Colour wekte enorme belangstelling toen Roland DG eerder dit jaar een voorproefje gaf op FESPA, Europa's toonaangevende vakbeurs voor de industrie. Paul Willems, Head of Business Development en Product Management Roland DG EMEA is van mening: "De indruk die het drukwerk van de RF-640 8 Colour maakte, wekte meteen de interesse van bezoekers op FESPA. De ongelooflijke reacties op de levendigheid van kleur, detail en de algemene printkwaliteit bevestigt dat de RF-640 8 Colour iets unieks biedt aan printleveranciers. We zijn blij dat we deze oplossing vandaag op de markt kunnen brengen."

De RF-640 8 Colour beschikt over uitstekende mogelijkheden voor kleurweergave om kleuren nauwkeurig op elkaar af te stemmen. Daarnaast kan de machine goed kleuren weergeven die normaal gesproken moeilijk realiseerbaar zijn. Tot 99% van Pantone®+ Solid Coated is binnen gamma**; ideaal voor printleveranciers die zich aan specifieke huiskleuren moeten houden. Paul Willems voegt toe: "Groen en oranje staan algemeen bekend als moeilijke kleuren voor een nauwkeurige weergave. Samen met rood bieden deze extra opties veel mogelijkheden aan ’printsleveranciers die samenwerken met zakelijke klanten en grote merken zoals FMCG en sportmerken. Iedereen die merkmateriaal, POS-displays, voertuigfolies en grafische elementen voor tentoonstellingen produceert, zal kunnen genieten van de ongeëvenaarde mogelijkheden van de RF-640 8 Colour om kleuren af te stemmen."

Red, Green en Orange inkt breiden het scala realiseerbare kleuren in het hele kleurengamma uit. En met Light Black ontstaan prachtige kleuren, uitzonderlijke huidtinten en vloeiende gradiënten voor een verbluffend fotografische weergave. Hierdoor is de RF-640 8 Colour ook ideaal voor interieurdecoraties, kunst en beeldreproductie. Dit voor zowel hotelketens, musea, galerieën als amusementsruimtes en kantoorgebouwen.

De nieuwe VersaEXPRESS RF-640 8 Colour wordt aangestuurd door ErgoSoft Roland Edition 2 SPECIAL PLUS RIP voor een hogere productiviteit, organisatie van opdrachten en kleurbeheer. Dit biedt voortreffelijke totale prestaties en is volledig inbegrepen in de pakketprijs.

"Wij hebben goed geluisterd naar wat onze klanten belangrijk vinden. Met deze input hebben we deze innovatieve oplossing ontwikkeld, waarmee zij hun activiteiten verder kunnen uitbreiden. De RF-640 8 Colour is erop gericht gebruikers een concurrentievoordeel te bieden, waarmee zij zich kunnen onderscheiden in een sterke markt met steeds scherpere concurrentie. We zijn enorm benieuwd naar de verbluffende toepassingen die onze afnemers zullen gaan creëren," sluit Paul Willems af.

Meer informatie over de RF-640 8-kleurenprinter.

* Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en India.
** Interne testen bewijzen dat tot 99% Pantone®+ Solid Coated binnen het gamma ligt.
Pantone® referenties vanuit Adobe Illustrator CC 2018 Pantone®+ Solid Coated Color Book. De resultaten kunnen afhankelijk van de media afwijken.