Roland DG legt tijdens Inhorgenta de nadruk op digitaal ontwerpen en personaliseren van juwelen

Roland DG zal tijdens Inhorgenta haar oplossingen voor het digitaal ontwerpen en personaliseren van juwelen tonen. In dit kader zal het bedrijf haar nieuwste graveertoestel, de EGX-360, demonstreren. Toepassingen van dit toestel voor de juwelenmarkt zijn onder andere het graveren (binnen- en buitenkant) van ringen, horloges, glaswerk en juwelendoosjes. Naast dit veelzijdige graveertoestel, zal Roland DG ook de JWX-modelleermachines tonen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de digitale productie van wassen modellen van juwelen. Verder kunnen bezoekers ook de metaalprinters uittesten op de Roland-stand (A2.628).

Inhorgenta Europe 2009 vindt van 20 tot 23 februari plaats in de beursgebouwen van München (Duitsland). Roland DG legt tijdens deze beurs de nadruk op haar digitale tools voor het ontwerp en de personalisatie van juwelen. Op vlak van digitaal ontwerp beschikt het bedrijf over twee oplossingen. De JWX-30 en JWX-10 zijn modelleertoestellen die speciaal voor de juwelenmarkt werden ontwikkeld. Met deze toestellen kunnen op een heel eenvoudige en daarenboven nauwkeurige manier wassen modellen van juwelen geproduceerd worden. De JWX-30 wordt geleverd met Roland JewelStudio-software, waarmee snel en intuïtief digitale ontwerpen gemaakt kunnen worden, zonder de juweelontwerper te beperken in zijn creativiteit. Ook is het mogelijk handgemaakte schetsen in de software laden. Tijdens de beurs zal Roland DG deze toestellen en de software uitgereid bespreken en demonstreren.

Voor de personalisatie van juwelen en accessoires beschikt Roland DG over twee productreeksen: de graveertoestellen en de metaalprinters. Bij de graveertoestellen wordt de EGX-360 in de spotlight gezet. Dit is een gloednieuw toestel dat tijdens Inhorgenta voor de eerste keer aan het grote publiek zal worden getoond. De EGX-360 is de perfecte machine om geschenken een persoonlijke toets te geven. Voorbeelden hiervan zijn ringen, horloges, klokken, flacons en juwelendoosjes. Ook het graveren van glaswerk is mogelijk met dit toestel. De EGX-360 wordt geleverd met eenvoudig te gebruiken software, die een hele reeks creatieve functies, zoals V-Carving, omvat. Dankzij deze functie is het mogelijk gravures te produceren die met de hand gemaakt lijken. Verder biedt Roland Engrave Studio de mogelijkheid eerst een preview of een proef te maken, waardoor kostelijke fouten vermeden worden.

Op vlak van metaalprinten zal de werking van de MPX-80 en MPX-70 worden gedemonstreerd. Deze toestellen “printen” teksten, logo’s, foto’s en illustraties op een reeks voorwerpen, zoals hangertjes en souvenirs. Omdat er geen materiaal wordt verwijderd is het uitermate geschikt voor de personalisatie van edele metalen zoals goud en zilver.

Inhorgenta is een internationale vakbeurs voor horloges, klokken, juwelen, waardevolle stenen, parels en technologie. De beurs vindt van 20 tot en met 23 februari plaats in de nieuwe beurshallen van München. Bezoekers kunnen de stand van Roland DG vinden in hal A2, nummer 628.