Roland DG maakt winnaar van wedstrijd RapidPro bekend

Roland DG organiseerde tijdens de beurs RapidPro in Veldhoven (NL) een wedstrijd voor de bezoekers. Christian Rosseel uit Lichtaart (B) is de gelukkige winnaar van een iModela-freestoestel.

De wedstrijd werd zowel op de stand van Roland DG en Delft Spline Systems als op die van Mavom georganiseerd. Deelnemers moesten schatten hoe lang het duurde om een bepaald prototype uit te frezen met een MDX-540S freesmachine van Roland DG. Christian Rosseel maakte de beste inschatting en wint een iModela. Dit is een compact freestoestel, uitgerust met drie assen. Het wordt gebruikt om modellen en onderdelen in was, polyurethaanschuim, zachte houtsoorten en kunststoffen te maken.

Christian Rosseel reageert: “Dit toestel komt als geroepen. Ik ben bezig met het ontwerpen van onderdelen voor een bestuurbare slider voor foto- en videotoepassingen. Ik heb inmiddels al heel wat ervaring opgedaan in het ontwerpen van 3D-modellen met verschillende CAD-applicaties. Ik bezocht de RapidPro-beurs, omdat ik op zoek was naar een geschikte partner voor het maken van prototypes op 1:1 formaat. Dit zal ik dankzij Roland DG wellicht in eigen beheer kunnen realiseren. Waarvoor mijn welgemeende dank!”

RapidPro

RapidPro 2013 is naar eigen zeggen de belangrijkste vakbeurs met congres voor de totale keten van het snel en efficiënt ontwikkelen en produceren van prototypes en eindproducten. Op RapidPro worden de allernieuwste ontwikkelingen getoond van productietechnieken als rapid prototyping en CNC-frezen. De beurs vond op 26 en 27 februari plaats in Veldhoven.