Roland DG met inspirerende samenwerking op FESPA 2016

Roland DG lanceert op FESPA Amsterdam een boeiende samenwerking met Rachael Taylor, toonaangevend designer van decoratieve oppervlaktepatronen. Bezoekers van de stand (hal 1, E120) kunnen in de textiel- en personalisatiezones zien hoe opvallende ontwerpen, zoals die van Rachael Taylor, eenvoudig kunnen worden omgevormd tot zeer productieve applicaties dankzij de digitale grootformaatprinters van Roland DG.

Wie langskomt kan draagtassen meenemen, gemaakt met de Roland Texart-sublimatieprinters, en telefoonhoesjes, geprint op de VersaUV-vlakbedprinters. Deze zijn allemaal gedecoreerd met exclusieve ontwerpen van Rachael Taylor.

rachael-taylor-2.jpg

Designen voor printtoestellen

Met dit gezamenlijke initiatief wil Roland DG printservicebedrijven laten inzien dat ze een belangrijk commercieel voordeel kunnen halen uit een vertrouwensrelatie met designers, onder meer door hen te adviseren over ontwerpen speciaal voor printtoestellen.

Gillian Montanaro, hoofd marketing EMEA: "We kijken er echt naar uit om op FESPA samen te werken met Rachael Taylor. We streven er voortdurend naar onze klanten te helpen om het grootste rendement te halen uit hun investering in de Roland-technologie, waardoor ze nieuwe, winstgevende inkomstenbronnen kunnen aanboren. Daarom willen we klanten inspireren en hen inlichten over het commerciële potentieel dat groeit uit een nauwere samenwerking met designers."

Rachael Taylor en Make it in Design

Rachael Taylors ontwerpen worden gebruikt in de mode en woningdecoratie, voor gadgets, keramiek, wenskaarten en diverse papiersoorten. Ze is ook medeoprichter van Make it in Design en The Art and Business of Surface Pattern Design, een baanbrekende onlinecursus voor beginnende ontwerpers van oppervlaktepatronen.

Onderzoek door Make it in Design toont aan dat ontwerpers veel meer ondersteuning nodig hebben op het gebied van printing en productie. Door de grote verscheidenheid aan beschikbare technologieën, printservicebedrijven en opties, voelen ze zich onzeker over de keuze van hun materiaalleverancier, over de vragen die ze moeten stellen en over wat ze kunnen verwachten van een goede printpartner.

Gillian Montanaro: "Er is een gat in de markt voor printservicebedrijven die kunnen samenwerken met ontwerpers, hun wensen begrijpen en effectieve oplossingen aanbieden. Designers worden vaak beschouwd als experts. Ze worden geraadpleegd door grote merken en andere ontwikkelaars voor advies bij hun keuze van een printservicebedrijf of technologie. We kijken ernaar uit om bezoekers te verwelkomen op de Roland DG stand om in detail te bespreken hoe de opbouw van sterke relaties met designers kan leiden tot wederzijds voordeel. Rachaels verbluffende designs zullen onze stand bovendien een kleurrijk accent geven."

Over de samenwerking zegt Rachael Taylor: ‘"Ik vind het fantastisch om met Roland DG te kunnen samenwerken. Hun innovatieve printsystemen helpen heel wat designers en bedrijven over de hele wereld om buitengewone resultaten en prachtige kwaliteitsproducten te leveren. Het is buitengewoon prettig te werken met een zeer creatief technologisch bedrijf dat leidinggevend is in de digitale printindustrie."

FESPA Digital 2016 vindt plaats van 8 tot 11 maart, Amsterdam RAI, Amsterdam, Nederland.

 

Roland DG stand: Hal 1, E120