Roland DG met nieuwigheden op FESPA 2015

Roland DG trekt met tal van introducties naar FESPA in Keulen. Voor enkele belangrijke aankondigingen is het nog even wachten, maar in de aanloop van de beurs stelt de firma toch al een aantal nieuwe ontwikkelingen voor op vlak van software en textielprinten.

Van 18 tot 22 mei trekt Roland DG opnieuw naar Keulen voor FESPA, de internationale beurs voor grootformaat- en textielprint. Op stand Q15 in hal 6 toont de firma zijn volledige gamma aan betrouwbare grootformaatprinters en gecombineerde printers/snijplotters, die wereldwijd gerespecteerd worden omwille van hun kwaliteit en gebruiksgemak. Ze worden gebruikt voor de creatie van professionele signalisatie, spandoeken, posters, roll-up banners, labels en stickers en veel meer. Naast de inkjetprinters presenteert Roland DG ook zijn nieuwe 3D-printer en desktop freesmachine en een hele reeks snijplotters, waaronder de nieuwe CAMM-1 GS-24.

Naast het bekende productgamma zal Roland DG ook enkele nieuwe ontwikkelingen voorstellen. In de komende weken wordt meer info vrijgegeven.

RIP-software voor Mac OS

Op FESPA stelt Roland DG ook de nieuwe software PrintStudio voor. PrintStudio is een krachtige RIP voor Mac OS, met een zeer gebruiksvriendelijke interface en een Adobe PDf Print Engine (APPE). Het is een aanvulling op Roland VersaWorks, de populaire RIP die Roland DG standaard bij levert bij al zijn printers en die compatibel is met PC.

PrintStudio kan een breed gamma van Roland-printers aansturen, waaronder de populaire VersaCAMM, SOLJET PRO4 en VersaUV-serie en de nieuwste snijplotter, de GS-24. Ook een selectie van oudere modellen wordt ondersteund.

Kalander voor gebruik in combinatie met Texart-sublimatieprinter

Ook demonstreert Roland DG de nieuwe Texart CS-64. Dit is een robuuste, gebruiksvriendelijke en attractief geprijsde kalander van 64” (162,5cm) voor gebruik in combinatie met de Texart RT-640 sublimatieprinter. De kalander voldoet aan de eisen van zowel startende als ervaren textielprinters en signmakers. De wals transfereert prints van transferpapier op polyesterhoudende materialen of fixeert inkt op directe geprint textiel.

Creatieve en inspirerende voorbeelden

Roland DG toont op zijn stand een hele reeks vernieuwende toepassingen. Consultants zullen aanwezig zijn om toelichting te verlenen bij de gepresenteerde materialen. Karel Sannen, Marketingcoördinator bij Roland DG Central Europe: “We willen bezoekers laten zien dat onze toestellen oneindig veel mogelijkheden hebben. Op onze stand zullen ook consultants aanwezig zijn die gedetailleerde uitleg geven over de getoonde items. Op die manier zullen we niet enkel inspireren, maar ook informeren zodat bezoekers effectief de opportuniteiten en praktische haalbaarheid kunnen evalueren. We nodigen daarom alle bezoekers uit om een kijkje te komen nemen op onze stand in hal 6.”

 

FESPA 2015
Koelnmesse, Keulen, Duitsland

Stand Q15 in hal 6
18 tot 22 mei